2022-07-05
今日同朋友黎到位于大坑既隐世居酒屋。店舖装修类似日本小型居酒屋,有睇到厨师制作食物既吧枱及四人、六人座位,不过记得想食一定要早啲过黎或者预早预约,因为好快就会full晒~餐牌上有唔少选择,亦有顾客会选择由厨师发办,咁就唔使自己谂。值得一赞既系哩到既食材相当新鲜,每款食物都高质出色。🔸支豆 $20哩到既支豆同出面食开既有少少唔同,会用甜豉油浸住,比较湿润,我超钟意,完全食唔停口。🔸柑橘醋配海蜇 $88海蜇爽脆,淋上柑橘醋后味道微酸,清新开胃。🔸 冻日本蕃茄配柚子汁 $68冻蕃茄香甜微酸,上面放上青柠啫喱及食用花,同样清新开胃。🔸鳕鱼鱼干 $68鳕鱼鱼干烧得非常香脆,配有沙律酱,香口好食。🔸汁煮鲍鱼 $168鲍鱼新鲜,煮得软腍弹牙,非常入味,配有香甜无渣既腌萝卜及芥末渍,相当好味。🔸海鲷薄切 $36/1切海鲷切成薄片,上面放上大量香葱,鱼肉较有质感,酱汁微酸。🔸自选刺身拼盘赤贝 $88深海池鱼 $40白象拔蚌$488油甘鱼腩$35大拖罗 $120每一样都系我钟意食既🤩超开心!全部刺身都超级新鲜,象拔蚌、赤背质感爽弹脆身;油甘鱼腩肉质肥厚有质感,相当肥美;深海池鱼质感清爽,味道鲜甜;大拖罗油
🔸支豆 $20
🔸柑橘醋配海蜇 $88
海蜇爽脆,淋上柑橘醋后味道微酸,清新开胃。
🔸 冻日本蕃茄配柚子汁 $68
冻蕃茄香甜微酸,上面放上青柠啫喱及食用花,同样清新开胃。
🔸鳕鱼鱼干 $68
鳕鱼鱼干烧得非常香脆,配有沙律酱,香口好食。
🔸汁煮鲍鱼 $168
🔸海鲷薄切 $36/1切
海鲷切成薄片,上面放上大量香葱,鱼肉较有质感,酱汁微酸。
🔸自选刺身拼盘
赤贝 $88
深海池鱼 $40
白象拔蚌$488
油甘鱼腩$35
大拖罗 $120
每一样都系我钟意食既🤩超开心!全部刺身都超级新鲜,象拔蚌、赤背质感爽弹脆身;油甘鱼腩肉质肥厚有质感,相当肥美;深海池鱼质感清爽,味道鲜甜;大拖罗油脂丰溢,入口半溶,拼盘每样刺身都超好食,好食推介👍🏻
🔸串烧:白鳝 $68 鸡肾 $28
白鳝外皮烧得香脆,鱼肉嫩滑富鱼油,蘸上鸡蛋浆入口更滑溜;鸡肾爽弹惹味。
🔸西京烧银鳕鱼 $168
银鳕鱼外皮香脆,鱼肉细嫩,入口带有奶油香,鱼油亦相当丰富,另配有沙律菜。
整体黎讲,哩间居酒屋环境舒适,每一款食物都好食,真系好高质素,系同朋友聚会既好选择。