2022-02-22
大埔呢间粉果佬,备受区内外嘅烧卖爱好者追捧,未过马路已经见到舖头门口有条人龙排队,期待感即时👆🏻👆🏻👆🏻!疫情关系最近条人龙都缓和咗好多,但依然都吸引各大烧卖鱼蛋粉果关注组慕名而来。💚$10 六粒烧卖虽然间舖叫粉果佬,但系烧卖好似系最受欢迎,食落质感唔错,唔会觉得好粉,仍然食到鱼肉同埋肥猪肉味,大小适中,味道算系中上,而且价钱都好合理!💚$12 三粒粉果叫得做粉果佬,点可以唔试下呢度嘅粉果!馅料唔算超饱满,味道都接近茶楼,但价钱就平好多,平时酒楼小点都要$20啦,仲唔驶茶钱,系粉果控嘅福音!💚 $10 八粒咖喱鱼蛋鱼蛋10蚊8粒都唔系度度揾到,味道唔错,加埋豉油辣油啱啱好!味道: 🌕🌕🌕🌗🌑服务: 🌕🌕🌕🌗🌑环境: 🌕🌕🌕🌗🌑价钱: 🌕🌕🌕🌕🌑------------📍 粉果佬 (大埔)大埔安慈路4号昌运中心地下32号舖------------#tiufufoodie在大埔 #hkfoodie #hkfoodlover #食到大埔 #大埔美食 #香港foodie #食好西 #香港食评 #香港食好西 #foodlover #hkig #hkigfoodie #美食 #美食摄影 #大埔 #
💚$10 六粒烧卖
💚$12 三粒粉果
💚 $10 八粒咖喱鱼蛋
味道: 🌕🌕🌕🌗🌑
服务: 🌕🌕🌕🌗🌑
环境: 🌕🌕🌕🌗🌑
价钱: 🌕🌕🌕🌕🌑
------------
📍 粉果佬 (大埔)
大埔安慈路4号昌运中心地下32号舖
------------
#tiufufoodie在大埔 #hkfoodie #hkfoodlover #食到大埔 #大埔美食 #香港foodie #食好西 #香港食评 #香港食好西 #foodlover #hkig #hkigfoodie #美食 #美食摄影 #大埔 #烧卖 #粉果佬 #烧卖关注组 #粉果 #咖喱鱼蛋 #鱼蛋 #好味 #街头小食