2018-10-08
虽然话Olive系喺大埔超级城,但位置又唔太易揾。如果话喺昌运麦当劳斜对面,咁就好易揾喇!其实门面都好大吓,只系唔系太多途人经过。晚餐set都系百几蚊,头盘/汤、主菜、饮品有齐。$48两只焗蚝,可以拣芝士烟肉或者白汁菠菜,加左嚟做小食,朋友选择白汁菠菜焗,够晒热辣辣,不过个蚝焗完缩晒水。烟肉薯仔汤有埋牛油法包多士,味道好,但唔够热。香煎芝麻吞拿鱼配香芒莎莎,大大片,酸酸地几开胃。纽西兰西冷扒(八安士)配青胡椒汁,的确系好大块,牛味出,五成熟,够腍。香煎三文鱼柳配海鲜浓汤,呢个做得好出色。三文鱼皮煎得好香脆,鱼肉又够滑。最正系个浓汤,好似龙虾汤,仲加左大量蚬肉提升鲜味加$28可以选自选甜品一客,即系芝士蛋糕。餐牌有16款口味,不定期更新。但系今日只得三款口味,我地拣左苹果芝士蛋糕,几特别,有啲似焗苹果金宝,面头脆脆地,入面又有粒粒苹果肉。荔枝芒果芝士蛋糕好滑好浓芝士味。饮品叫左鲜果茶同热柠水share,果茶有唔少果肉,果味香,连个火炉仔都好靓架!
其实门面都好大吓,只系唔系太多途人经过。
晚餐set都系百几蚊,头盘/汤、主菜、饮品有齐。
烟肉薯仔汤有埋牛油法包多士,味道好,但唔够热。
香煎芝麻吞拿鱼配香芒莎莎,大大片,酸酸地几开胃。