2022-05-29 367 浏览
之前见米纸介绍过 跟住今日咁啱经过 见到真系好多人排队 咁就试试佢!▶️芝士蛋白蛋糕 ($33)呢个蛋糕又称雪卷 因为佢白雪雪❄️同埋都几似近年兴嘅抹卷蛋s上面一层芝士奶盖 洒上杏仁片跟住一层厚厚嘅蛋白蛋糕 入面包住cream+ 芝士奶盖 🍰Size大概可以切到6件食落个蛋白蛋糕超级松软😍感觉好细致 有入口即溶好轻身嘅口感 好似食咗旧云落肚咁☁️仲食到蛋白味芝士奶盖就好滑身 有啲似yogurt质地 味道上的确好浓郁嘅北海道3.6牛乳味 微微芝士味🥛芝士相对冇一般台式饮品嘅奶盖咁咸香而入面除咗芝士奶盖之外 仲捞埋咗传统啲嘅忌廉 质感相对冇咁滑 但系有泡泡口感😗几钟意上面加咗杏仁片 有咬口得黎同蛋白蛋糕绝配成个蛋糕味道唔错 有仲怀旧mix新式嘅感觉!唯一觉得佢甜咗少少啫🤏🏻▶️ 咖啡包呢个咖啡包同大麦包size一样隔住个袋都闻到浓烈嘅咖啡味☕️上面加咗大量黑白芝麻食落咖啡味一样咁出😮唔系得个样我自己就觉得佢有啲太苦 搞到我分唔出系咖啡味苦定系焗㶶咗嘅苦味 (应该系前者😆)因为平时食惯甜或者咸包不过相信咖啡控会好钟意!面包质感亦都几好 有嚼劲 非空气包-佢啲面包好特别 款式好新颖又多 另外仲有呢个四式

▶️芝士蛋白蛋糕 ($33)
呢个蛋糕又称雪卷 因为佢白雪雪❄️
同埋都几似近年兴嘅抹卷蛋s
上面一层芝士奶盖 洒上杏仁片
跟住一层厚厚嘅蛋白蛋糕 入面包住cream+ 芝士奶盖 🍰
芝士蛋白蛋糕

Size大概可以切到6件

雪卷

几钟意上面加咗杏仁片 有咬口得黎同蛋白蛋糕绝配
成个蛋糕味道唔错 有仲怀旧mix新式嘅感觉!
唯一觉得佢甜咗少少啫🤏🏻

▶️ 咖啡包
呢个咖啡包同大麦包size一样
隔住个袋都闻到浓烈嘅咖啡味☕️
上面加咗大量黑白芝麻
食落咖啡味一样咁出😮唔系得个样
因为平时食惯甜或者咸包
不过相信咖啡控会好钟意!
面包质感亦都几好 有嚼劲 非空气包

佢啲面包好特别 款式好新颖又多 另外仲有呢个四式松饼 满足你四个口味😉
价钱仲好平民 呢个蛋卷性价比极高 正常出面卖起码$100🔥好抵食
外卖自取
芝士蛋白蛋糕