2022-08-17
📍 粉果佬大埔安慈路4号昌运中心地下32号舖———————————————家乡粉果(💰: 12 hkd/3个)每粒粉果都好饱满,馅料份量十足💯包括虾米、沙葛、芹菜、菜脯等,咬落好爽口,外皮亦蒸得好软糯,如果薄返少少会更好😆 不过虽然舖头名叫粉果佬,但感觉佢嘅鱼肉烧卖更加出色🤣 不过值唔值得大排长龙去买就见仁见智啦~鱼肉烧卖(💰: 10 hkd/ 5粒)烧卖全部都系人手亲自包制,咬落烟烟韧韧,亦唔会成口粉,唯一系如果鱼肉味可以浓啲会更好👍🏻 特别钟意佢嘅辣椒油,好香但唔会太辣,好有惊喜🤩❤️ 老板声称烧卖加入咗鲨鱼肉同大地鱼粉,虽然我本身就唔太清楚鲨鱼肉嘅味道,但咬落真系感觉到鱼肉系人手打出嚟嘅黏身,口感十分弹牙💓鱼肉碗仔翅(💰: 22 hkd)成碗都超级足料,净系鱼肉都占咗成三份一,食极都有咁🤣🤭 鱼肉质感口实,配料仲有冬菇、木耳、粉丝,加埋胡椒粉、麻油同醋令香味再提升,不愧为香港最地道街头小食之一🥰整体评分 (6个🐽为满分)味道:🐽🐽🐽🐽🐽抵食:🐽🐽🐽🐽🐽环境:🐽🐽🐽🐽🐽服务:🐽🐽🐽🐽🐽手:
大埔安慈路4号昌运中心地下32号舖
———————————————
家乡粉果拼鱼肉烧卖
(💰: 12 hkd/3个)
鱼肉烧卖
(💰: 10 hkd/ 5粒)
鱼肉碗仔翅
(💰: 22 hkd)
鱼肉碗仔翅
整体评分 (6个🐽为满分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽