2021-02-01
今日去大埔踩单车,见到好多人推介嘅呢间💛店,于是提早左15分钟去排队,但系都已经有一两组人等紧,最后舖头未开都已经有四五组人等等,所以建议大家早少少嚟!Menu上面好多款都好想试,见到后面果枱叫左汉堡都超级吸引。澳洲黑毛安格斯西冷(medium rare)肉质嫰滑,有连少少筋(我钟意食!),肉味都唔错,点埋个肉汁一齐食就仲正。另外个薯蓉好香,入面有保留返少少薯仔粒,所以有啲咬口,非常好味。加购左薯条配黑松露蛋黄酱新鲜炸出嚟,热辣辣,每一条都好粗,有好多薯蓉。个黑松露酱调得好好,黑松露味香浓,十分推介!秘制伊比利亚卡邦尼意粉同平时食嘅意粉唔同,因为系手工意粉,有意粉嘅烟韧,比一般意粉粗,好特别!吉穿只蛋之后捞埋啲意粉一齐食,开头可能会以为唔够味,但系连埋啲火腿一齐食个味就刚刚好!提一提大家,餐饮叫左咖啡,餐厅会帮你加埋奶,如果想走奶嘅话记得同餐厅讲。整体而言,每样食物嘅味道都好好,睇得出餐厅有用心去整每一道菜,份量好足,诚意十足!下次会试佢嘅汉堡。最后大家仲可以入去买连猪利是封🧧,自己都买左一套,一长一短($50)。
澳洲黑毛安格斯西冷(medium rare)
加购左
薯条配黑松露蛋黄酱