2018-01-14 688 浏览
天气咁冻紧系要去食鸡煲打边炉喇,朋友去食过大埔呢间麻痺鸡,口碑唔错,即管去试试。呢度啲煲底唔错,有多款选择,睇落款款都好味。朋友食过麻醉鸡极力推荐,今次佢话试番正宗重庆鸡煲,又睇下点。菜料款式唔算多,胜在任食,所以都见到好多年青人帮衬。下面款式就要加钱。终于上菜啦!鸡煲几正宗,叫左bb辣,好香辣味之余又够香。配料芫茜 ,洋葱 ,香葱,辣椒非常足料。入面仲有薯仔,翠玉瓜等等。鸡肉嫩滑 好惹味,食到咀lam lam。 好少见到出面有 皮蛋啦海蜇呢啲凉拌小食系任食嘅。 碟头都算几大碟。海蜇有嚼劲,皮蛋好滑 而皮蛋黄味浓。 鱼皮好松脆好新鲜,食落卜卜脆,浸一浸鸡煲啲汤汁更加惹味。 虽然呢度主力唔系食海鲜,但系两份叫咗嘅海鲜都非常新鲜。太子大大粒,食落鲜甜而且肉厚结实。 日本新鲜广岛蚝足足有缘六件咁多。而且大大粒,食落有好重既生蚝味,而且啖啖肉好新鲜好甜。 西班牙黑豚肉, 肉质有咬劲而且脂肪面积均匀而不油腻。 任食嘅食物普遍不错。我最钟意嘅系牛柏叶,感觉非常新鲜有咬口,而且好爽。豆卜渗透咗鸡煲嘅辣汁非常惹味,牛肉大大但肥膏多左啲。 饮品亦系任饮,除咗啤酒之外仲有多款嘅汽水饮品选择。推介咸柑桔,几

鱼皮好松脆好新鲜,食落卜卜脆,浸一浸鸡煲啲汤汁更加惹味。
西班牙黑豚肉, 肉质有咬劲而且脂肪面积均匀而不油腻。
饮品亦系任饮,除咗啤酒之外仲有多款嘅汽水饮品选择。推介咸柑桔,几match鸡煲
所以依个食物质素,食物饮品嘅种类同埋份量嚟讲,呢度嘅价钱系非常之抵食。