2019-07-22
以前食过隔离嘅一鸣拉面,最近知道呢个面店一分为二,开咗一间丼食堂,依日星期五晚放工去咗食晚餐。浅色嘅木系设计,有table 位有bar枱。餐牌里边有唔同嘅丼饭、串烧、小吃,日本酒等。我哋两个人叫咗一个丼饭、同埋唔同嘅串烧晚餐。🥢🥢蒲烧鳗鱼帆立贝盛鳗鱼烤得好香,外皮有微微嘅烧焦;帆立贝都好大粒,配合埋其他嘅配料,再加少少饭素同wasabi 混合埋一齐食非常之正!🥢🥢烧物串烧热辣辣上枱嘅时候香喷喷好吸引!烧鸡翼本身调得好入味,加上柠檬汁感觉香浓而不油腻。翠玉瓜keep住好多汁喺里面影到黑蚊蚊添,哈哈!系烧冬菇同埋烧日本紫薯仔。一食串烧我都好钟意食烧冬菇,我觉得菇类烧香左系好有菇菌香,又健康。而日本连皮嘅番薯仔烧到个皮好脆,裹面仲软绵绵嘅,好香甜。茄子都系我嘅至爱,茄子本身系冇特别加好多调味料,感觉好清,但连埋木鱼碎一齐食系好好味。满足开心嘅一餐
浅色嘅木系设计,有table 位有bar枱。
餐牌里边有唔同嘅丼饭、串烧、小吃,日本酒等。
我哋两个人叫咗一个丼饭、同埋唔同嘅串烧晚餐。
🥢🥢蒲烧鳗鱼帆立贝盛
🥢🥢烧物