2022-08-25 466 浏览
间唔中会同屋企人光顾既餐厅,因为阿爸话佢意大利粉同咖啡几好,价钱经济又大份,但好多时夜晚都要等位,都几多人排队,可能地点近巴士站啦。今日打风,变番三号波,一个人晏昼经过红桥见好多位,即刻入去食。叫咗个午膳套餐,忌廉蟹肉意大利饭加冻T,包餐汤同热饮,冻饮加$3。白汤(忌廉蘑菇汤):对上一次夜晚9点几食,好明显汤较稀同淡味。今日唔知系咪打风未有太多人帮衬,啲料都几够,又浓味。忌廉蟹肉意大利饭:份量好够,浓味,卖相虽然一般,蟹肉稍为睇落少啲,但其实都好饱肚,而且啲汁唔会过多,唔会一路食一路要饮水。如果健康女士食,应该会觉得多。见到隔离枱多数叫一字骨蛋包饭同海南鸡饭,同样份量好多,虽然唔知系咪好食,但价钱介乎都系$55-70,同埋一个球雪糕既红豆刨冰,下次嚟要叫下试试。

白汤

忌廉蟹肉意大利饭

题外话/补充资料: 之前食既意大利粉,其实几好食,可能我比较钟意食硬身粉。+$3冻饮可以叫冻柠宾,其他餐厅要+$5-6。座位位置较狭窄,虽然系平民餐厅,但煮出嚟唔系平民货色,感觉中上。
2022-08-25
白汤