2018-10-10
好耐无食过串烧喇!今晚约左朋友食饭,朋友系大埔放工,话想啤啤佢,见到呢间有串烧又有好多酒,就拣左呢间芝加哥黎食!入到铺头就见到好多唔同种类嘅啤酒同sake,真系有好多选择啊睇完餐牌,我地都想试下craft beer,就拣左Samuel Adams Rebel IPA同埋Little Cretures Dog Day’s黎试,两枝都好靓呀我自己唔系好饮得酒,乱打乱撞点左Little Creatures Dog Day’s,点知又俾我拣中左枝清清地手工啤,觉得好易入口,一d都唔苦,好唔错啊串烧方便,点餐纸有前后两页,选择都好多!基本上普遍嘅串烧种类呢度都有!芝士烧广岛蚝超大只蚝好肥美,而且烧得刚好,鲜甜多汁碳烧鸡扒鸡扒大件多汁,皮烧得好脆口,配上烧汁,味道唔会太咸蜜糖鸡翼蜜糖甜甜地,好醒胃盐烧鸡皮鸡皮烧得好脆烧鸡翅包肉鸡翼内酿入腌好嘅免治猪肉,啖啖肉,送酒一流烧韮菜调味料铺满整条韮菜,好惹味招牌茄子烧上枱时热辣辣,出哂烟茄子面铺满蒜蓉同青葱,每口茄子都好够味,而且茄子有好多汁呢餐真系饮饱食醉,好开心!
芝士烧广岛蚝
超大只蚝好肥美,而且烧得刚好,鲜甜多汁
碳烧鸡扒
鸡扒大件多汁,皮烧得好脆口,配上烧汁,味道唔会太咸
蜜糖鸡翼
蜜糖甜甜地,好醒胃
盐烧鸡皮
鸡皮烧得好脆
烧鸡翅包肉
鸡翼内酿入腌好嘅免治猪肉,啖啖肉,送酒一流
调味料铺满整条韮菜,好惹味
上枱时热辣辣,出哂烟
茄子面铺满蒜蓉同青葱,每口茄子都好够味,而且茄子有好多汁
呢餐真系饮饱食醉,好开心!