2023-11-17
今日同朋友到大埔踩单车,经过见到呢间隐世嘅西餐厅,入面嘅装修温馨又有格调,充满艺术感,吸引左我哋入去试,果然冇令我哋失望!我地今次叫咗个dinner pizza set($388),一共有四个菜式:A)前菜有餐汤配蒜茸包🥖,今次加咗$18饮法式鲜打龙虾汤,入面嘅龙虾粒好足料,龙虾味都好重,一啲都唔腥,蒜蓉包香脆可口,点埋汤一齐食更加出色,绝对可以一试。B)沙律方面🥗有三个选择,我哋今次加咗$18食烟三文鱼凯撒沙律,三文鱼份量好足而且好大块,啖啖肉,沙律菜亦都好新鲜,鲜甜清爽,加埋沙律酱嘅调味更加fresh!C) 主菜方面拣咗黑松露野菌炖饭,黑松露味好重,而且好creamy,菇菇都有好多,好啱素食者,份量都够两个人食,食完已经好饱好满足!D) 第二个主菜就拣咗墨西哥芝士鸡肉馅饼🥙,饼皮香酥薄脆,浓郁嘅芝士同嫩滑嘅鸡肉夹埋真系冇得输,再配埋酱料更加锦上添花,两款酱料分别系配忌廉酱同牛油果酱,个人比较中意牛油果酱,有少少辣味点缀,口感更加丰富!最后饮品方面我哋叫咗一杯百香果波波绿茶,一杯巨峰忌廉梳打波波,意想不到嘅系佢竟然仲有忌廉系面,水果味好出,而且唔会好甜,仲有啖啖嘅寒天波波好有咬口!整
整体黎讲呢个价钱有咁多菜式真系好抵食,环境干净企理,仲有好多打卡位,住系附近嘅朋友绝对可以成为日常饭堂!