2024-02-08
位置超方便,就喺大埔超级城对面。餐厅嘅环境劲舒服,地方好阔落,而且灯光柔和,几有情调而且气氛好好💕晚市二人套餐($398) for 两餐汤+三前菜+两主菜+两饮品 好抵食呀😝Soup of the Day:🍅今次餐汤系tomato soup,罗宋汤味几浓郁,真系好开胃✨Appetisers:⭐️ 白鳀鱼茄子蓉多士(2件)🐟前菜做到好似西班牙tapas 咁正😍 白鳀鱼肉质柔软,经腌制嘅咸味加上微辣嘅调味粉,瞬间唤醒味蕾✨下层嘅茄子蓉好creamy,配上酥脆酸种多士,口感唔错 👍🏻⭐️ 地中海风味烤多春鱼(2件)🐟多春鱼有惊喜! 用意大利番茜、塔买斯卡橄榄油烤焗嘅多春鱼外脆内嫩,配上烤蒜片嘅香味真系无得输。加几滴青柠汁,令丰富嘅口感加添一份清新✨⭐️ 意大利风干火腿拼盘24个月巴马火腿、莎乐美肠、寇帕火腿,配搭提子,火腿嘅咸香味好开胃。Main:⭐️ 新鲜波士顿龙虾意粉 (+$100) 🦞用上新鲜嘅波士顿龙虾、樱桃番茄、罗勒、蒜片去烹调,龙虾肉质嫩滑鲜甜,调味超香👍🏻 手工意粉都好出色⭐️ 炭烤安格斯封门柳配烧汁薯条(+$90) 🥩炭烤牛嘅香味系我嘅最爱!安格斯封门柳肉质好细嫩,非常易入口。炭烧嘅
Soup of the Day:🍅
Appetisers:
⭐️ 白鳀鱼茄子蓉多士(2件)🐟
⭐️ 地中海风味烤多春鱼(2件)🐟
⭐️ 意大利风干火腿拼盘
Main:
⭐️ 新鲜波士顿龙虾意粉 (+$100) 🦞
⭐️ 炭烤安格斯封门柳配烧汁薯条(+$90) 🥩
炭烤牛嘅香味系我嘅最爱!安格斯封门柳肉质好细嫩,非常易入口。炭烧嘅香味,配上烧汁同脆薯条,绝对系完美嘅搭配。💕
Dessert:
⭐️ Tiramisu (+$38)
Cocktail:
⭐️ Sweet Dream ($98)
Perfume Tree gins, Rose Butterfly Flower Tea, Fresh Lemon Juice
如果想要一杯偏甜、重花香味而又清新嘅cocktail, 呢杯系一个好选择🌸