2023-06-10
🍴 鹅片拼豆腐套餐 ($75)全日套餐包一份主食 + 一份饭/粥/面 + 一份小食套餐既摆盘好靓 好日系🥰 鹅片虽然偏瘦 但系肉质一d都唔柴唔韧 而且卤得够入味👍🏻 我觉得呢间既卤水汁做得唔错 够浓味得黎又唔会死咸不过豆腐就唔够入味 普普通通真心推介鹅油捞面 面质软硬度适中 捞埋鹅油炸蒜葱花一齐食 真系劲香☺️ 建议可以加少少辣油一齐食😆 不过最好尽快捞匀佢 放耐左d面会变左一饼野🙊如果惊唔够饱既话可以选择要饭 因为呢度叫多饭系唔驶另外加钱既 而且见过都真系装到好满下🤣其实佢地既4款跟餐小食都好出色 我自己就最中意家乡甜酸菜同糖脆炒花生鱼仔😋 🍴香烤焦糖卤猪颈肉套餐 ($56)猪颈肉肉质爽口 表面烤得好脆 上面层焦糖都好香甜 就咁食已经好好食 加埋佢地既秘制酸辣汁一齐食亦都好夹🫶🍴红葡萄柚清香乌龙茶 (+$12)甜度适中 几好饮 好解渴👍🏻其实呢间卤水店我已经encore过几次 次次都大排长龙 好有人气🤣 店舖既装潢有别于一般卤水店 系走木系简约风 好特别😆 大家有机会都不妨去试下❤️
全日套餐包一份主食 + 一份饭/粥/面 + 一份小食
套餐既摆盘好靓 好日系🥰
不过豆腐就唔够入味 普普通通
🍴香烤焦糖卤猪颈肉套餐 ($56)
🍴红葡萄柚清香乌龙茶 (+$12)
甜度适中 几好饮 好解渴👍🏻