🦋🦋住喺北区嘅我以前系住个喺大埔嘅 所以都不时都会搭火车一两个站返嚟大埔食下嘢 因为呢度食肆真系好多 街坊生意真系一定要支持见到 呢家寿司店系新开嘅舖头阔 落装修新颖 有好多烧物食所以入去试下啦♥️🦪日本室津生蚝2只$68买一送一 真系好抵食 好开胃 上面铺咗啲啫喱状嘅醋好鲜甜 香口 好新鲜 水准极高🍙焦糖鹅肝寿司2件$84分量真系好大件 鹅肝鹅油口里面大爆发 真系最高级嘅享受 外面烧到焦糖 甜甜地 脆脆口感特别🎣🐟特级刺身盛$368有池鱼 感觉好鲜甜 好爽脆 带子 我最爱嘅海胆配 紫菜 吞拿鱼 油甘鱼刺身 大大嚿好满足 好新鲜即叫即做 非常精美高级🍣鮨寿司盛$158 系饱肚之作 全部都大大件上 好满足 有牡丹虾 玉子寿司 海胆寿司 带子寿司 池鱼寿司 好新鲜师傅即食制作 非常精美🍚🥢蒲烧鳗鱼饭$88最尾梗系食个饭饱下肚啦 呢个烧原条嘅鳗鱼饭 配上紫菜 腌萝卜 沙律菜 珍珠米好弹牙 份量都好多啱发两个人share🍶一支藏米酒甘口$148食日本嘢点少得日本酒呀 呢度有酒牌 酒的种类非常之多 有特饮同埋日本酒 今日就试咗一个热上嘅 坐热我嘅酒 非常细心用嘅盛酒器皿同埋杯仔都系透明 非常简洁

🦪日本室津生蚝2只$68

🍣鮨寿司盛$158

🍚🥢蒲烧鳗鱼饭$88

蒲烧鳗鱼饭

🍶一支藏米酒甘口$148
食日本嘢点少得日本酒呀 呢度有酒牌 酒的种类非常之多 有特饮同埋日本酒 今日就试咗一个热上嘅 坐热我嘅酒 非常细心用嘅盛酒器皿同埋杯仔都系透明 非常简洁美丽 食刺身酒饮真系人生一大乐事

🍚🥢大埔中心附近真系好多食肆 呢间新装修嘅日本餐厅真系 一定要嚟试下
因为坐得又舒服 装修非常之日式简洁位置唔迫好好坐🍸🥣

日本室津生蚝