2016-01-17
今日同屋企一家人到大埔附近hea下行到饿饿地见到直街有间叫饮嘢餐牌好吸引就同屋企人入去食环境方面 大埔一向俾人感觉都系冇咩cafe反而多茶餐厅所以依间饮嘢你直街好吸晴 亦都俾左大埔生气第一个紧系要饮佢个度老板推荐嘅符碌茶因为天气冻所以我叫左热嘅远闻已经有阵好清新嘅水果味饮落去前味系橙青柠等嘅新鲜果味中味开始饮到茶咪 后咪会有淡淡回甘中和番口腔入面嘅水果酸甜 好解渴 紧住叫左个招牌拼盘 因为望落好吸引入面嘅一口肠 够哂黑糊味 好有台湾食个种感觉薯条系真薯条 真系切出黎个啲 好耐冇系香港食过咁大嘅薯条鸡粒屋企人觉得好好食 因为配搭左两种酱 个人觉得啲炸粉唔会太over 仲食到入面嘅鸡肉 唔错so far成个只系48 我觉得好抵食白汁鸡柳意粉如果配天使面会仲好不好值得一赞系鸡柳几滑价钱大概36 几大碗 两个share再加野饮就perfect最后因为觉得依度嘅野饮太正所以又叫左一杯热奶缇杏霜 大概3x上层奶缇咸咸地 饮到口有一圈泡杏霜味唔会话好似人地水沟粉 够浓郁香第一啖饮落先咸后甜 俾人感觉几惊艳而且有挂杯 即系沟得好均匀妈妈赞不绝口 好欣赏老板平时去大埔踩单车累真系推荐大家黎饮嘢坐下 价钱
行到饿饿地见到直街有间叫饮嘢
杏霜味唔会话好似人地水沟粉 够浓郁香
第一啖饮落先咸后甜 俾人感觉几惊艳
而且有挂杯 即系沟得好均匀
妈妈赞不绝口 好欣赏老板
平时去大埔踩单车累真系推荐大家黎饮嘢坐下 价钱可以接受 饮方面真系唔错 有新意 食方面如果有啲cake 就更好
[IMG
符碌茶