2023-05-11
平时好少去大埔,今日约咗个朋友食生日饭,专登search定附近有咩好食,见有好多好评就试吓,果然无令我失望,除咗周围都系打卡位,嘢食仲系高水准,朋友都表示好满意🥰.一入门口有个锦鲤鱼池,中间有条小桥,俾人感觉好似去咗旅行咁,好清新好放松,环境真系好适合同朋友享受一个晏昼🗣️.▪️法式焗田螺田螺一碟有12粒,仲要每个都好大粒,香草味好浓😍口感弹牙,底部薯蓉劲软滑,一啲都唔马虎👍🏻我哋清哂全部薯蓉😂.▪️酥皮龙虾汤配蒜茸包酥皮好香口,最劲嘅系,俾我影咗大半个钟相,个酥皮仍然好香脆😂 个汤系好浓郁嘅龙虾味,好抵饮.▪️芝士焗大虾 配香草蕃茄酱意粉大大层芝士铺喺龙虾上面,配埋新鲜嘅龙虾,口感弹牙,蕃茄意粉又开胃,感觉好满足.▪️烧美国安格斯肉眼扒块扒好大份,拣咗7成熟,肉质嫩滑唔鞋口,配埋烧汁同芥末酱 好惹味.▪️棉花糖特浓朱古力超浓郁嘅朱古力味,口感好柔滑,加埋大大粒嘅棉花糖,啲味溶埋一齐好香甜.🌟 始终系郊外地方,着短裙短裤嘅最好喷定蚊怕水,我哋冇准备定蚊怕水,店员仲好贴心咁提供俾我哋,赞👍🏻
▪️法式焗田螺
▪️酥皮龙虾汤配蒜茸包