2022-08-23 151 浏览
放假返去妈妈家食饭,咁多人食饭梗系要加𩠌啦,经过大埔墟富善街呢一间「 卤至尊潮汕卤味专门店 」,是由元朗名牌卤水店厨师主理,餐牌有多款卤味选择,仲有至尊饭类精选及自选拼饭,我哋就拣选左四款卤味𩠌菜,买返屋企人开心share。海南文昌鸡半只半只鸡$70,一只鸡都只系$138,价钱合宜,而且半只鸡都几大只,师傅切件后份量都颇多,仲有我最爱嘅大大只鸡髀部位,最令我欣赏嘅系鸡皮与鸡肉嘅中间冇肥膏,确实好难得,而且鸡肉肉质爽口鲜嫩,确实系非一般嘅文昌鸡,而且附送四款酱汁,想要乜嘢口味由你话事。卤水猪耳猪耳一条条切成幼条状,中间夹杂着猪耳骨,令到食起嚟嘅时候爽爽脆脆,卤水味道卤得好入味。另外还有卤水鹅肝及红肠,都是家人及小朋友最爱吃之选。见到呢度原来都有卤水乳鸽及卤水鸡全翼,下次要再encore试吓先得。==============================🔍 #卤至尊潮汕卤味专门店 (大埔)📍地址 : 大埔富善街62号地舖🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸#大埔卤味 #大埔卤水饭 #大埔墟卤水 #大埔美食 #大埔潮州菜 #大埔卤味专门店 #打卡必到 #蔡真真 #食好西 #肥真为食 #为食T

海南文昌鸡半只

卤水猪耳

另外还有卤水鹅肝及红肠,都是家人及小朋友最爱吃之选。

🔍 #卤至尊潮汕卤味专门店 (大埔)
📍地址 : 大埔富善街62号地舖
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
#大埔卤味 #大埔卤水饭 #大埔墟卤水 #大埔美食 #大埔潮州菜 #大埔卤味专门店 #打卡必到 #蔡真真 #食好西 #肥真为食 #为食Tata #美食家Tata #吃货TaTa #tachoi #hkinfluencer #hkfoodie

外卖自取