2023-05-15
咩原因令到我入去哩间车仔面?喺因为佢啲装修好有特色😂(但我挂住食,唔记得影佢嘅店舖相,大家可以上网揾下) 佢嘅车仔面𩠌好特别,喺个名好特别😂麻甩辣鱿鱼、秘鲁腩仔肉、瑞士留学鸡翼、查笃撑凤爪、清纯萝卜妹…等等!虽然都喺普通𩠌,但几有创意😆我就叫咗藤椒煲老藕、瑞士留学鸡翼、失恋酸斋,莲藕应该喺车仔面入面比较少见嘅𩠌菜,食落口都几入味,有啲惊喜👍🏽而鸡翼唔会太甜,亦都入味嫰滑👍🏽而酸斋喺正常味道~千祈唔好错过枱面上嘅自制辣菜脯,相当唔错,有画龙点睛嘅效果!📍大埔大埔太和路15号太和中心地下4号舖#美食 #食评 #香港美食指南 #香港美食推介 #食好西 #小店 #hkfoodielife #hkfoodgram #hkfoodie #hkfoods #大埔美食 #车仔面 #面谱
📍大埔大埔太和路15号太和中心地下4号舖