2019-11-09
呢日放工喺大埔同屋企人试下一间新开咗冇几耐嘅餐厅, 呢间餐厅几特别水吧位系喺门口, 仲有鸡蛋仔卖, 呢间餐厅都几多元化, 由中式小炒, 西式意粉,扒类和鸡蛋仔都有。黑松露忌廉海鲜天使面餐汤可以拣罗宋汤, 罗宋汤正常, 个意粉嘅份量都几大碟, 意粉嘅酱汁几creamy有黑松露嘅味道。栗子炆鸡我叫了两款中式小菜, 其中一个系栗子炆鸡, 食得出呢个栗子炆鸡主要系用蚝油汁嚟做调味, 食落几有镬气, 鸡嘅肉质都够鲜嫩。椒盐鲜鱿另外一款小菜我哋叫咗椒盐鲜鱿, 呢个椒盐鲜鱿 可以做到大排档嘅水准, 鲜鱿嘅粉浆炸得好脆, 而椒盐嘅调味都调教得好惹味。咖哩羊仔柳配蒜蓉包呢度嘅咖哩系用咗多种香料做成, 好丰富嘅香料味, 羊仔柳嘅肉质几嫩滑, 冇羊嘅骚味,而蒜蓉包系搽咗一啲蒜蓉牛油烘热。雪糕鲜果鸡蛋仔鸡蛋仔系即叫即做, 需时大概十分钟, 配咗蓝莓,士多啤梨,忌廉,云呢拿雪糕。黑糖鲜奶/ 雪泡奇缘呢度都有几款台式饮品可以选择例如黑糖鲜奶, 雪泡奇缘饮落去有啲似朱古力咖啡, 但系呢只嘅朱古力味有啲特别, 有少少加咗榛子酱嘅味道。
黑松露忌廉海鲜天使面
栗子炆鸡