2022-05-30
是日放工去咗转大埔一间几受街坊欢迎嘅bar restaurant同fd聚一聚~入去嘅时候见到啲客人同啲staff/老板都几好倾,成个气氛好似真系落咗bar咁,但我哋就唔谂住饮酒,只系嚟食个饱肚嘅晚餐,吹下水咁。原本想嗌猪肋骨试试,但可能太受欢迎,嚟到已经卖晒><最尾拣咗三样嘢食,份量都几多,坐咗大约2个钟,慢慢食先食得晒😂鸡翼三重奏 $88有水牛城、牛油、蜜糖芥末三只味,每款两只。整得几入味,几多汁。蜜糖芥末味啖啖食落去都有酱汁嘅味道,好邪恶。水牛城鸡翼嘅甜辣度拿捏得啱啱好。牛油味够热,啲牛油渗入去只鸡翼嘅程度啱啱好,应该系即叫即整。呢份鸡翼拼盘我哋唔系喺佢上枱时就即刻食,但仍然能够保持热度,抵赞!烤美式春鸡配薯菜 $138其中一个主食。厨师好贴心,轻轻将春鸡𠝹开咗4份,等我哋易啲分配。春鸡个size都几大,配埋个香草蓉(?)做酱,浸味唔会寡,好抵食。薯菜有薯条同番薯条,一次过试晒两款,推荐呢个!西班牙海鲜焗饭 $158系三样嘢之中最贵𠮶样。正常分量,入面有两只大虾,有几嚿青口,味道不过不失啦。唔系必食,但如果想摄取下碳水都可以嗌嚟食。见到隔离枱嗌咗burger,应该系
鸡翼三重奏 $88
烤美式春鸡配薯菜 $138
西班牙海鲜焗饭 $158
见到隔离枱嗌咗burger,应该系车打芝士烟肉牛肉汉堡配薯条($118),份量好多,个burger好厚,下次有机会再嚟嘅一定会试呢个!!