2023-08-08
前两日生日🎂,朋友带左我黎大埔林村呢间餐厅食饭庆祝🪅,听到林村第一时间谂到嘅只系许愿树,绝对冇谂过呢度会有乜嘢特色餐厅,不过朋友坚持话一定要带我嚟呢度,咁我亦都满心期待睇吓会有咩惊喜😃一入门口比我感觉非常之好,好似去咗东南亚地方嘅露天餐厅咁,完全脱离市区感觉,去咗旅行一样,因为天气比较热,最后都选择坐室内我哋叫咗个烟三文鱼沙律🥗、黑松露龙虾汁蟹膏酱法包🥖、法式焗田螺🐌、酥皮龙虾汤汤🦞🍲、黄金树下🥤、仲有朱古力心太软雪糕🍫🍨烟三文鱼份量好大,劲多三文鱼🤩龙虾汁蟹膏法包呢一个系我认为必食呢个蟹膏酱衬面包真系无敌👍🏽🤤田螺薯蓉亦都好出色,上面嘅香草🌿十分香😌酥皮龙虾汤应该系招牌菜式,因为见到每一台基本上都有点,脆脆的酥皮,下面香浓嘅龙虾汤,浓味得黎唔会过咸好好饮😋黄金树下芒果沙冰超浓郁,芒果味饮得出系新鲜芒果🥭,唔系用果酱𠮶种好假嘅味道,消暑解渴🤤最后甜品真系有惊喜,因为朋友冇特登准备生日蛋糕,即场问可唔可以喺心太软度写Happy birthday🎂,服务员话可以写自己想写嘅字😃,哗,太高兴,因为好多餐厅都要预订先至会有呢个服务,呢度竟然可以即兴地写👏🏼👏🏼好多谢我朋友带我嚟呢一间咁有特色嘅
烟三文鱼份量好大,劲多三文鱼🤩
龙虾汁蟹膏法包呢一个系我认为必食
呢个蟹膏酱衬面包真系无敌👍🏽🤤
田螺薯蓉亦都好出色,上面嘅香草🌿十分香😌
好多谢我朋友带我嚟呢一间咁有特色嘅餐厅,下次会再约埋多啲朋友一齐黎😄😄