2022-08-02 236 浏览
一直都有留意到呢间「果子」,由招牌到餐厅室内都好文青,不过平时好少会过太和食饭,今次终于的起心肝同妈咪过黎尝鲜!入去个阵人唔算多,台台凳凳都系木为主,有一啲植物、挂画装饰,环境舒服。无骨海南鸡妈咪最钟意食海南鸡,我地两个人叫咗半只。份量一啲都冇欺场,鸡有连埋一碗饭,我地紧系拣咗油饭啦!油饭入口软糯有甘甜味,妈咪赞不绝口呀。至于鸡肉上台系少少冻,肉质唔鞋口,口感系嫩滑嘅!本身我仲惊两个人半只太多,点知转过头就扫哂半只鸡软壳蟹火山包呢味系果子嘅招牌特色菜之一,系餐牌一见到佢就即刻决定要order!上台个阵我真系哇咗一声,材料十分丰富,绝对同照片相符。除咗大大只软壳蟹外,有青口、虾、蚬,农夫包焗到脆一脆,点埋佢个特制酱汁,惹味到停唔到口串烧拼盘有猪颈肉,同牛鸡猪串烧各2串,两个人share绝对够食。串烧中我认为牛肉最好食,肉味够之余个沙嗲汁绝对有加分!嘢饮我地都系拣咗fresh d嘅梳打。香橙梳打有好多应该系橙皮系底架!橙味够浓又有咬口,食邪恶嘢用黎解腻一流!仲有好多菜色未试到,有机会绝对会再黎!

无骨海南鸡
妈咪最钟意食海南鸡,我地两个人叫咗半只。

串烧拼盘
串烧拼盘

青柠香橙梳打&青柠梳打

仲有好多菜色未试到,有机会绝对会再黎!
2022-07-29
青柠香橙梳打&青柠梳打