2023-02-12
之前已经bookmark咗呢间餐厅 不过好耐都冇喺大埔呢头做野 呢日夜晚终于有机会嚟食啦 我同友人就一人叫咗一份晚市套餐🥰餐汤是日餐汤系番茄汤 番茄汤真材实料 有劲多番茄粒喺入面 钟意番茄嘅朋友一定啱饮🍅 忌廉龙虾汤虽然冇龙虾肉 但系都有充足嘅龙虾鲜味🦞炭烧安格斯牛肉芝士汉堡配薯条酸青瓜沙律估唔到有两块汉堡扒😂 配埋经典嘅配搭 生菜 番茄 芝士 味道既熟悉又亲切🐮 汉堡扒都几有肉汁 几欣赏餐厅将成日出现喺汉堡包嘅酸青瓜放到沙律 咁样酸青瓜冇抢到汉堡嘅牛味 但系又好开胃🥗 除咗有沙律之外 仲有薯条添 真系一个好丰富嘅晚餐🍔日本刺身带子忌廉蟹肉卡邦尼烩饭卡邦尼意粉就食得多 烩饭味道都唔错😙 仲有拉丝添啊🧀 面头仲有两只日本刺身带子 带子面轻轻煎香 半生熟咁好嫩口 仲有好多蟹肉喺面啊🦀 真系好丰富呀冻西柚绿茶呢个饮品唔需要额外加钱 西柚味道好Fresh🍵 仲要味道唔会好甜 非常推介大家喺呢一杯嘢饮冻朱古力冻朱古力味道浓郁 捞埋面头嘅cream 成个口感好Rich🍫自家制蛋糕今晚有两款蛋糕选择 我哋就拣咗巴克斯芝士蛋糕🍰 蛋糕份量几好 食晒成件都唔会觉得腻朱古力心太软配雪糕新鲜出炉嘅心太软 配
餐汤
炭烧安格斯牛肉芝士汉堡配薯条酸青瓜沙律