2022-09-09
妈咪话好耐冇番大埔啦!我咁孝顺梗系陪下佢😜。可能我地太耐冇番黎大埔,尼度真系变左好多,多左好多cafe!本身仲想同妈咪去饮「唐茶」,结果妈咪见到咁多装修得好靓既cafe,就顺应妈咪要求转饮「西茶」!都岩一早未训醒既我,可以叹番杯回魂啡☕️。 尼间餐厅有两间分店(大埔、荃湾),大埔尼间分左两层,以纯白自然风为主,无论打卡、chill下或者小聚会都好适合!👍🏻 ⦁烟三文鱼忌廉扭纹通粉配荷兰松饼 $108烟三文鱼都几多,配上creamy既忌廉同爽口既扭纹通粉,就已经好浓郁!而荷兰松饼(Dutch Baby Pancake)超香蛋味,味道带点甜,最重要系尼款pancake出面好少见! ⦁照烧鸡扒墨西哥卷饼 $58滑嘟嘟既鸡扒,仲要厚肉!入面配左牛油果酱同照烧蛋黄酱配搭好好。隔离仲配左少少羽衣甘蓝同藜麦,食落好fresh,仲要好开胃!⦁鲜果菠萝乳酪 $68用左菠萝肉同乳酪一齐blend,劲香同好有咬口。除左菠萝仲另外配左d新鲜水果,仲要好健康! ⦁Dirty Tiramisu $58卖相好靓,甜度适中,蛋糕好绵滑,朱古力咖啡味好出。如果净食佢就有d漏,但同人share就岩岩好。⦁Latte(Nut
⦁烟三文鱼忌廉扭纹通粉配荷兰松饼 $108
⦁照烧鸡扒墨西哥卷饼 $58
⦁鲜果菠萝乳酪 $68
⦁Dirty Tiramisu $58
⦁Latte(Nutty & Cold)$26
咖啡味浓,奶味品算多,但饮落好易入口。就连饮开奶茶既妈咪都话好饮。
⦁Flat White(Fruity)$21
果拉花好靓,咖啡带有少少果酸味,顺滑入口。饮完真系醒神唔少!(两杯咖啡都系跟早餐,有50% off,好抵饮)
✨温馨提示✨
尼间Cafe系间宠物有善餐厅,大家就可以带主子们黎识新朋友仔啦!另外佢地外墙维修,所以上层就少左果景睇。但我都会建议坐上层,有藤椅、植物,亦有空间感同慢活感,整体感觉舒服!btw 我地都坐左2个钟,店员都唔会催你交番果位,抵赞!👍🏻