2019-07-15 121 浏览
约朋友食饭,咁啱佢系荔枝角返工,俾左几个Choice 佢拣,最后佢拣左呢间Second Bite, 反正我未食过,今日就去试下新嘢。😂😂👍🏻👍🏻4pm打去book7pm2位,本来觉得咁赶应该唔俾Book,但打去又okay wo~~Lucky...✌🏻✌🏻✌🏻. Second bite 位置唔算难揾,只要知明爱医院,行前一条街就可以揾到。入到去店舖感觉不错,虽然系小店,但睇得出设计有摆过心思。Open Kitchen 仲可以一眼睇晒内里情况,唔好处就唔使我讲啦,油烟味。不过唔算太严重,可以接受。😂😂😂💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️睇返餐牌,怀旧铁板餐一枝独秀,自己一个餐牌,无论系铁板餐定系其他饭面平均都要$120 - $180的中价特色餐厅。 同朋友商量一阵,无乜Idea下就叫左2个铁板餐 (之后先发觉出大事了。。。🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️)我叫左个杂扒餐配松露酱,朋友就叫左个龙虾牛柳粒配黑椒汁,我地再加$28叫多左个咸蛋黄薯条。薯条先上,薯条唔系扁肥𠮶只,系M记咁嘅Size, 配上咸蛋黄,都几好食,好夹,不过食左几条就Feel到个喉咙开始痛。可能我开始老,所以唔可以食得咁热气🤣🤣🤣🤣🤣。之后就上左朋友个龙

我叫左个杂扒餐配松露酱,朋友就叫左个龙虾牛柳粒配黑椒汁,我地再加$28叫多左个咸蛋黄薯条。薯条先上,薯条唔系扁肥𠮶只,系M记咁嘅Size, 配上咸蛋黄,都几好食,好夹,不过食左几条就Feel到个喉咙开始痛。可能我开始老,所以唔可以食得咁热气🤣🤣🤣🤣🤣。之后就上左朋友个龙虾餐,都有成半只龙虾,再加上不少的牛柳粒都几抵食。我试过啲龙虾肉🦞🦞🦞弹牙的,不过少左啲鲜味,唔知系咪因为铁板原因,但整体都不错不错。👍🏻👍🏻

至于咩叫「抵处未算扺」,你睇下我个杂扒餐就知道。鸡扒,猪扒,肠仔x2,鸡翼x2,再加上薯条同杂菇同一个荷包蛋。😱😱😱 咁大堆头下,出事位就系。食唔晒。🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️荷包蛋我就无乜comment 啦,鸡翼好食,好香口同脆,肠仔都唔错,至于鸡扒同猪扒份量十足,但我无食到,因为那时己经饱到上喉咙😭😭😭😭 为了唔浪费,我选择带走,返屋企第日煎返香都觉得好食,松露酱好香。👍🏻👍🏻👍🏻

我好似唔记得讲佢仲有餐汤同餐包呀何。。所以你唔怪得我地食唔晒,不过话说,个餐汤几好饮,不过个牛角包先最好食,又松软,好好食啰。👍🏻👍🏻👍🏻

我下次来食,要改一下策略,一个铁板再配下Risotto ,可能会好啲。😂😂😂😂😂

P.S. 食得晒先好嗌,咪做大嘥鬼。👍🏻👍🏻😘😘