2019-04-11
而家要揾生日寿桃都唔易,大部分都要早几日预订。成日经过包点先生,都会买佢既包黎做早餐,见到原来仲有得订寿桃添,一于试下啦。寿桃都有好多选择,有大有细,印字唔印字,寿桃数量有多有少,仲可以拣包既馅(豆沙、莲蓉、南瓜、紫薯同奶皇),所以我都拣左好一阵子先决定到买边款好。最后买左$168个款,呢个价钱包一个空心既大寿桃,入面仲有一个蛋黄寿桃,加18个细寿桃,包就叫左奶皇馅。(如果寿桃包既馅可以唔洗指定一款就好啦)我拎货个阵,真心吓亲,好大个好有份量呀!而且个寿桃好靓仔,好有霸气!个寿包摆位好有架势,大寿桃被好多细寿桃包围。拆开左个大寿桃,入面仲有满满的细包,见到都觉得开心。不过拆开左我地就发现,其实唔洗整烂个大寿桃,就咁移开佢都己经食到入面个d细包仔,蠢左添。蒸热左既寿桃软绵绵好好食,不过馅唔系好多,所以感觉食左好多面粉咁,食两个己经好饱啦!不过呢个价钱真系好抵呀,而且影相够晒排场,间唔时用寿桃庆生都几好!