2019-05-18 642 浏览
今日收工同男友揾食,经过华都,依头都几多餐厅拣㗎。之前同佢尼食过鸡朱宝嘅午餐,但佢地之前俾人逼迁之后再开返就冇食过了,今次系重开后,再番寻味估吾到佢重开之后竟然做埋晚市,以往只会做早午餐,是间吾忧冇生意嘅小餐馆依家佢做埋晚市,餐牌冇乜点变,唯独价钱变左(变贵左啦当然,个场重新装潢过,加返啲油水费都正常的。值得体谅下嘅,要怪就怪个商场,之前系逼迁前最后一次食,听日老板娘讲,业主加租,逼佢地落搭,因为见佢地生意好,但佢地会就范,最多揾过第度再重头做过。后面想再食,真系执左,入面乜野都清空晒,得返石屎墙,根本就冇新租客,个业主咪得不偿失啰,其实个地方(豆润)咁细个,边个会租呀?后来过一排,竟然见佢开返,更系即刻同男友讲再尼食返啦好啦,人地啲历史讲完啦~讲返食物先。佢地好出名就系好大块猪排,可以配饭或者面食啦。落完单之后会问你饮吾饮汤,要就会不俾你(吾洗另外加钱的),如果饮冻饮就要另加几蚊咁,热饮吾洗)我叫左个川味口水鸡配汤米个鸡系特登整冻食嘅,味道吾错,吾算太辣。汤米一般啦我男友叫左猪排煎只蛋饭块猪扒认真大,都够厚,肉汁多,调味适中,煎得多香,蛋系流心蛋黄,一啖蛋汁加埋啲豉油汁饭,好夹,如果

依家佢做埋晚市,餐牌冇乜点变,唯独价钱变左(变贵左啦当然
后来过一排,竟然见佢开返,更系即刻同男友讲再尼食返啦

我叫左个川味口水鸡配汤米

个鸡系特登整冻食嘅,味道吾错,吾算太辣。
汤米一般啦

我男友叫左猪排煎只蛋饭

块猪扒认真大,都够厚,肉汁多,调味适中,煎得多香,蛋系流心蛋黄,一啖蛋汁加埋啲豉油汁饭,好夹,如果吾中意生蛋黄,可以叫时讲明要熟蛋,否则一定系生嘅你。

坐位系有啲逼夹,不过香港地,又街坊生意,预左
D