2022-10-14
HAND3AG (观塘) @hand3ag 📍:观塘开源道64号源成中心地舖🚗:观塘地铁B2出口 步行1分钟📞:+852 3956-4717💲:~HKD120/head for tea Food quality✔️:虾兵蟹将铁板三文治、自选沙律 5款配料👌🏼:蜜桃姜茶、伯爵茶鲜奶、自家制蟹肉忌廉饼❌:欧陆监狱铁板三文治总结:😋一间呢年不断扩充专做铁板三文治🥪嘅餐厅 另外仲有啲小食 通心粉/炖饭 吐司 沙律 窝夫 价钱合理 路过充饥嘅轻食之选👍🏼😋铁板三文治🥪系佢嘅招牌 有8种款式 比较推荐虾兵蟹将 虽然$68有点少贵 但比嘅料好足 面包🥯厚比我想像中好食 软壳蟹炸得脆且大只 一啖食唔哂 最喜欢系佢配埋啲牛蒡好易入口 唔错😋另外见佢沙律🥗吧几吸引 选择有27款 酱汁都有6款 种类好多 说实话沙律都系贵嘢嚟 5款 $68真心抵食 今次试咗烤葵花籽 猪手 西兰花 鹰嘴豆 火腿 排名就有分先后 葵花籽就必落嘅 而猪手有惊喜值得一试‼️😋呢间要赞下佢外卖三文治𠮶包装做得几好 我见佢之前盒装被人弹易焗湿整淋𠮶包之后都好快换咗包装 宜家喺香港揾𠮶真系会听人意见再改善都唔系件易事 呢个行为都值得一like
📍:观塘开源道64号源成中心地舖
🚗:观塘地铁B2出口 步行1分钟
📞:+852 3956-4717
💲:~HKD120/head for tea
Food quality
✔️:虾兵蟹将铁板三文治、自选沙律 5款配料
👌🏼:蜜桃姜茶、伯爵茶鲜奶、自家制蟹肉忌廉饼
❌:欧陆监狱铁板三文治
总结:
😋呢间要赞下佢外卖三文治𠮶包装做得几好 我见佢之前盒装被人弹易焗湿整淋𠮶包之后都好快换咗包装 宜家喺香港揾𠮶真系会听人意见再改善都唔系件易事 呢个行为都值得一like👍🏼 另外就系温度都keep到 唔错
🤔️自家制蟹肉忌廉饼出面层炸粉薄 入面料好多同足 时间都控制得啱啱好 可惜败笔系𠮶粉浆忌廉味太重 完全盖过哂蟹味 话哂$38/3件 咁就有返啲要求🥲
🤔️饮品叫咗蜜桃姜茶同伯爵茶鲜奶就正常发挥 杯伯爵茶鲜奶都几好饮 出乎我意料系有伯爵茶味嘅 可惜价钱偏贵🤫
🤔️环境走型格美式风 灯光好足 喺门口落完单就会好似foodcourt畀部机你 到时到候响就去拎餐
😨欧陆监狱铁板三文治就唔太建议 畀我感觉 好似食咗𠮶all day breakfast 馅料嘅三文治咁 奇奇怪怪 肉丸薯饼通心粉嘅配搭就个人唔识欣赏❌
😨个人意见 面包拣咗太厚嘅 仲要上下两块 真系口细啲都食唔到 利申口大都食到捩咁弃 话事话呢几年啲包愈嚟愈多层 其实有冇啲practical真系一口食到层层滋味嘅真·burger 求介绍🙏🏼