2018-07-27
旺角呢间水蜜桃冰室虽然个名叫冰室,但装潢果d其实都几似一间欧陆既餐厅,菜式方面有铁板餐、意粉,亦都有意大利饭、温泉蛋饭、烧肉等,其实种类都几多。冰室杂锦铁板烧 (牛柳、羊扒、鸡扒同德国肠) $125晚餐包餐汤同饮品(加$12仲可以配酥皮,邪恶得黎好正!),而且呢份铁板餐包既肉类都有牛同羊,比起一般街外既杂扒餐黎讲真系贵价d😂,除左一般既黑椒汁同烧汁仲可以拣杂菌汁,一黎到真系放到好满😂,薯角好粗身,而店员仲会淋上白酒营造火烧既效果😂,无谂过铁板餐都咁有心思!不过食落觉得d酒既味有少少抢左酱汁既味,淋少d会更好。其实份铁板餐份量好多,建议两个人share会更好!#低温牛柳意式煎饭 $98 几特别既煎饭,系risotto既味道,忌廉味道都重,仲加左芝士,饭特意压扁,好似饭焦咁,但口感更加湿润😝,格杂既低温牛柳其实食落同一般既无乜分别😅。日本Lisse迷你南瓜雪葩 ; 蜜桃雪葩 (跟餐+$35/原个) 送到上黎以为即刻食得,原来要用火枪烧一烧佢先,话惊太冻食唔到😂😂😂,呢样真系估佢唔到,不过又真系,烧过后易毕好多😆!南瓜雪葩较creamy,而且奶味比较重;蜜桃雪葩就比较冰感,似饮蜜桃果汁咁
冰室杂锦铁板烧 (牛柳、羊扒、鸡扒同德国肠) $125
#低温牛柳意式煎饭 $98
送到上黎以为即刻食得,原来要用火枪烧一烧佢先,话惊太冻食唔到😂😂😂,呢样真系估佢唔到,不过又真系,烧过后易毕好多😆!南瓜雪葩较creamy,而且奶味比较重;蜜桃雪葩就比较冰感,似饮蜜桃果汁咁。