Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐厅: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
今日去左兆万li间开左好耐嘅韩国🇰🇷餐厅lunch, 知道近排lunch时间食系有discount嘅, 平时都知店家嘅野食大大份, weekday有7折wor仲唔系更加扺食🤤Go!🐔半半炸鸡我地两个人食实系拣half half食匀2款, 黄金蒜香🧄, d蒜粒澎湃到… 加上炸到特脆嘅鸡皮, 炸粉劲薄令到鸡肉好嫩完全keep到原味; 另一款大邱style辣酱<爱辣级>推介👍, 第一啖, 好似唔觉明显嘅辣, 点知食落先知系越食越辣🌶🌶🌶, 连鸡肉都好入味, 虽然系炸鸡, 但唔会油淋淋, YummY👍.🍴Mozzarella芝士排骨原本以为店员set好个gas炉摆好个铁板就等d cheese热熔食得. 原来-稍后会再黎帮我地煎&将d 拉丝mozzarella cheese紧紧地包住d ribs, 肉一咬就开+上浓浓芝士真系令人食唔停口, 建议喺店员整好之后即刻拎黎食会系最正嘅状态, 因为个热度系啱啱好芝士最腍软啱食.🍴香炸鸡肾拼无骨鸡爪现炸嘅鸡肾同鸡爪比较少见喺韩国菜menu, 我觉得无骨鸡爪好味, 唔会炸到干争争, 唧返柠檬汁大大减低肥腻感.🍴========DESSERT
🐔
大邱辣酱炸鸡

炸鸡肾拼无骨鸡爪
香炸鸡肾拼无骨鸡爪

========DESSERT TIME========
食完咁丰富嘅炸物, 拣个冰冻甜品”BINGSU”先: 红豆抹茶雪冰🍧
红豆抹茶雪冰

原来个冰底已经系浓浓嘅抹茶味, 而唔系原味再淋抹茶味syrup<推介!>, 我地仲食到类似黑糖蜜嘅甜, 满满嘅腍软红豆, 配上人人都钟意嘅Oreo雪糕, 成件事超正. 埋单时见到全单7折仲正🤣
鲜椰奶拿铁
青柠薄荷沙冰