2017-09-12 10661 浏览
约咗朋友喺尖沙咀食饭等佢收工之余我上咗isquare睇下有咩食见到呢间浦井谂住食烤肉可以坐耐小小又可以倾下偈食完之后觉得呢间餐厅嘅烧肉餐都几大份 ,确实系几抵食。 而且服务都唔错,侍应姐姐个个都好好笑容,会建议食物烧烤嘅时间,同埋点样烧最好食。我地点左个牧场烤(HKD288)有猪有牛有鸡,仲有好多蔬菜样样都食到,都唔错食烧肉都要点啤酒,绝配所以我地仲点了一个gogizza set包2枝酒,仲有薯条同一板好似pizza既野上面舖满菜粒加千岛汁下面底似乎是炸好的猪扒? 其实食落口只觉得松松脆脆,好香口,又酸酸甜甜,味道都特别。 猪腩肉都几厚身,烧完其实都唔算太油,用菜包著吃味道几好。猪鞍好厚一块待应姐姐帮我地剪开再烧一边烧一边闻到香喷喷既香味口感啖啖肉但唔会觉得咬不动,点小小汁来吃好香口鸡肉唔系太大件,但好滑好嫩周围既蔬菜我地都有落锅烧南瓜超甜,小番茄又够多汁,系青尖椒比较辣,鸡脾菇都好爽口好食。食肉之余仲有咁多蔬菜,真系好正! 意料之外份量颇大,觉得好抵材料新鲜,多菜又多肉唯一可以再做更好系配汁味道可以再浓多一点,就good啦!
约咗朋友喺尖沙咀食饭
等佢收工之余我上咗isquare睇下有咩食
见到呢间浦井
谂住食烤肉可以坐耐小小又可以倾下偈

我地点左个牧场烤(HKD288)
有猪有牛有鸡,仲有好多蔬菜
样样都食到,都唔错

食烧肉都要点啤酒,绝配
所以我地仲点了一个gogizza set
包2枝酒,仲有薯条
同一板好似pizza既野
上面舖满菜粒加千岛汁
下面底似乎是炸好的猪扒?
其实食落口只觉得松松脆脆,好香口,又酸酸甜甜,味道都特别。

猪腩肉都几厚身,烧完其实都唔算太油,用菜包著吃味道几好。

猪鞍好厚一块
待应姐姐帮我地剪开再烧
一边烧一边闻到香喷喷既香味
口感啖啖肉
但唔会觉得咬不动,点小小汁来吃好香口

鸡肉唔系太大件,但好滑好嫩
周围既蔬菜我地都有落锅烧
食肉之余仲有咁多蔬菜,真系好正!

意料之外份量颇大,觉得好抵
材料新鲜,多菜又多肉

唯一可以再做更好系配汁味道可以再浓多一点,就good啦!