临近圣诞,最近天气又开始转冻🥶🥶,突然之间有啲想同fd 食吓嘢,今日嚟到荃湾鲎地坊揾到呢间串烧店,同fd<<共度一烧>>。🔥🔥入到铺头,环境好干净整理,而且会播放一啲欧美流行歌,好有气氛。🙌🏻呢度有个吸睛package ($158,120分钟畅饮放题),有各式酒类🍹啱晒想无限痛快畅饮嘅朋友,我同朋友先嚟一个highball Whisky 同 Mojito暖下胃先。🥰🥰五花腩串🐖 $20未拎起已经闻到肉香,油脂同瘦肉好平均,加上孜然粉,入口好惹味。送酒饮必需配搭。豚肉🥓京葱卷$20呢一串野咬落去会有少少爆汁💦,葱香加豚肉口感唔错,好过瘾。蒜香烧蛏子$50👍🏻👍🏻上面满满嘅蒜椒葱,好少食到呢款size 同手差唔多嘅蛏子🥹,食落都保持到蛏子嘅鲜味,弹牙爽口。😋😋蒜香烧生蚝$50生蚝大大份,蒜香,生蚝肉汁同葱香层次分明。👍🏻👍🏻一串有三大片,片片都保留原条茄子🍆$42呢个系食串烧必点,卖相好好,好大份。出面其他地方食呢款,好惊太咸太㶶。但共度一烧喺呢方面做得好好同好入味,而且好容易一条条撕落嚟,入口好juicy。蒜香牛油杂菇🍄$40有冬菇,金菇,鸡髀菇,每啖都带

五花腩串🐖 $20

豚肉🥓京葱卷$20

呢一串野咬落去会有少少爆汁💦,葱香加豚肉口感唔错,好过瘾。

蒜香烧蛏子$50👍🏻👍🏻

蒜香烧生蚝$50
生蚝大大份,蒜香,生蚝肉汁同葱香层次分明。👍🏻👍🏻

一串有三大片,片片都保留

原条茄子🍆$42

蒜香牛油杂菇🍄$40

有冬菇,金菇,鸡髀菇,每啖都带有牛油香。食吓食吓好快清哂。

另外仲点咗

翠肉瓜$16
XO酱粉丝娃娃菜$40
金菇肥牛卷$20
鱿鱼串$28
台湾肠$18

酸辣粉:

冇谂过烧烤主题嘅铺头竟然有酸辣粉,决定试试佢。呢碗比起出面嘅唔会太多红油,食落心理唔会有压力,味道唔错而且大份料足。

其间店员攞咗杯冬日限定mulled wine俾我哋warm up,饮落去暖暖地,好易入到状态。

整体嚟讲呢间啲串烧抵食大大份,店员好亲切,而且上枱都几快,所有嘢15至20分钟上齐哂。环境气氛好好,今日坐足2个钟同朋友吹水食酒完全冇闷场。👍🏻