2022-08-13
系一个非常大雨的早晨,黎左呢个田心村揾呢间呢排大HIT的CAFE为左见到大大狗店长的一面XD一入门口已经见到佢,好可爱啊~ 问问店主原来毛孩叫BEAR BEAR (POLAR BEAR)得意又不得之了,同埋好乖,每当有客人入内,都会落到门口同客人见一见面XD玩到累又识自己系一边休息,绝对唔会阻到人XD店内需要先点食物才上楼食用食物种类唔算多,亦因为小店系一人工作模式,所以点左餐之后要等一阵,但会CALL MIC叫NUMBER叫你落黎拎野食的~店内位置不大,容纳到10人左右有自助加水,同埋好多书可以睇,都几舒服,如果好天的话应该都几正~咁我地ORDER左3杯啡饮同3款食物咁友人就点左CAPPUCCINO , LATTE。佢地都话唔错咁我自己就叫左杯热的AMERCIANO,佢地的啡选料都唔错,唔系过份深炒个只所以唔太好NUTTY的我,呢只豆冲出黎既AMERICANO 系可以接受的食物方面,1. 韩式窝夫配蓝莓果肉 $32呢个窝夫唔错,同样都系唔会有过硬的情况,微软微热状态,加上新鲜蓝莓,卖相几好,味道都唔错~ 正常水准不过不失~2. 挪威卷 HK$48佢系由烟三文鱼,牛油果,
黎左呢个田心村揾呢间呢排大HIT的CAFE
为左见到大大狗店长的一面XD 一入门口已经见到佢,好可爱啊~ 问问店主原来毛孩叫BEAR BEAR (POLAR BEAR)
得意又不得之了,同埋好乖,每当有客人入内,都会落到门口同客人见一见面XD 玩到累又识自己系一边休息,绝对唔会阻到人XD
店内需要先点食物才上楼食用 食物种类唔算多,
亦因为小店系一人工作模式,
所以点左餐之后要等一阵, 但会CALL MIC叫NUMBER叫你落黎拎野食的~ 店内位置不大,容纳到10人左右
有自助加水,同埋好多书可以睇,都几舒服,如果好天的话应该都几正~ 咁我地ORDER左3杯啡饮同3款食物
食物方面,
1. 韩式窝夫配蓝莓果肉 $32
呢个窝夫唔错,同样都系唔会有过硬的情况,微软微热状态,
加上新鲜蓝莓,卖相几好,味道都唔错~ 正常水准不过不失~
2. 挪威卷 HK$48
3. 摩洛哥卷 HK$48
呢个就由鸡胸肉,牛油果,酸忌廉及沙律菜组成
友人都系觉得正常发挥~ 都系唔错的选择~ 至少几样味道系MATCH的~
呢度呢排真系大热,相信阳光普照日子应该真系劲多人XD 不过呢个位置我都花左DD时间去揾,落住雨揾路都真系几难XD
但大家认到个门口都唔难揾的~ 我相信XD