2019-06-12 404 浏览
我系一个鱼生控,就算新闻周不时点样报导食用咩鱼生有几高风险都好,亦唔能够减低我对鱼生既钟情。所以我好钟意食放题,因为我可以食到好多好多鱼剌身呀。今次唔系第一次食呢间放题。上次黎食系开左冇耐个排,事先睇过电视有节目介绍,讲佢既占地面积好大,野食好多选择,个时就趁住母亲节同屋企人过左黎食。今次重游旧地,确实比左唔少惊喜我。首先系价钱方面,事隔几年,冇乜点样调整过咁。当然无论价钱几平都好,如果D野食唔好味,选择少,几平又点姐。一坐低已经指定动作,揾张剌身纸出黎咩都叫先,交完先慢慢叫其他熟食。黎喇黎喇,大大盘既鱼生送左埋黎喇,已经好一段时间冇食放题,任性既内心深处真系好似啲干冰咁咁滚动呀。第二个惊喜位系我行出去拎野饮既时候,发现有好多开胃菜同中式既熟食,估唔到竟然有我好钟意食既泰式凤爪。此外,仲有清酒都系我忍唔到手既野黎。到我最最最最惊喜既地方,系鳗鱼呀。佢张纸到鳗鱼侧边写住新品,唔怪得上次黎食冇乜印象啦。系完全冇防备既心态下,大大旧烧好既鳗鱼放左上枱,一下子就简直令到我地心花怒放。顺带一提,我地亦有试到必食既花胶炆鸭掌,系放题既地方出现仲要系讲明必食,虽然有趣但一啲都唔欺场,花胶真材实料,食

顺带一提,我地亦有试到必食既花胶炆鸭掌,系放题既地方出现仲要系讲明必食,虽然有趣但一啲都唔欺场,花胶真材实料,食到个咀浆住左。
相宜既价钱,望到只怕个胃食唔到花多眼乱既选择,仲要叫既数目黎得好足。令到我俩好满足咁捧住个肚走。
1929 浏览
2019-06-10