2021-04-09
放完个复活节长假期要返工真系衰过初四个样,唯有食返个好lunch等自己心情好d。今日去左 K11 既CURATOR BY LEX ART CAFÉ同艺术食个lunch!呢度午市有做套餐,有四款主菜,价钱由$98到$128不一,套餐包括一份沙律和一杯饮料。沙律有两款,饮料有四款。可以加钱升级饮品或加甜品。加$10饮料可升级至大杯装,加$35可升级至艺术打印咖啡。加$35有两款甜品拣。都几抵食!我地一人拣左一份午市套餐,沙律就叫左各一。经典凯撒沙律(跟餐)经典凯撒沙律既罗马沙律菜好新鲜爽脆,沙律酱份量啱啱好,每一啖都够味。加埋少少芝士粉同香脆烟肉干提味,好味道。烤虾牛油果沙律(跟餐)烤虾牛油果沙律比较多唔同种类嘅菜,新鲜绿叶菜都好多,牛油果有三块,仲有一粒车厘茄,腌珍珠洋葱同青瓜粒。个墨西哥辣柠檬汁少少辣,好惹味。烤虾一只,已剥壳,又爽又脆。个人更加钟意呢款沙律。田园蔬菜风干火腿扁意粉 $108 另加一风干火腿两细块放喺面,咸香十足。扁意粉都有d嚼劲,合格,份量都唔算少!茄酱够多,连埋芦笋,甜椒,蒜片等蔬菜,感觉健康又好味。香煎慢煮三文鱼扒 $128 另加一未食已经闻到三文鱼皮香味,三文鱼
经典凯撒沙律
经典凯撒沙律(跟餐)
烤虾牛油果沙律
烤虾牛油果沙律(跟餐)
田园蔬菜风干火腿扁意粉
田园蔬菜风干火腿扁意粉 $108 另加一
香煎慢煮三文鱼扒
香煎慢煮三文鱼扒 $128 另加一
未食已经闻到三文鱼皮香味,三文鱼皮煎得薄脆,几出色!鱼肉亦唔算鞋,份量唔小,热辣辣,点滑溜嘅蒜泥汁食更加好食!伴碟有两块烤意大利黄瓜同菠菜苗,唔错。
Hot Honey Lime
Hot Honey Lime( 跟餐)
好钟意呢度跟餐都包hot honey lime。青柠薄薄一块,饮品颜色系淡淡既黄绿色,甜度适中,感觉滋润。
艺术打印咖啡
艺术打印咖啡 (跟餐加$35另加一)
艺术打印咖啡
跟餐加$35可升级至艺术打印咖啡。艺术打印咖啡可以拣朱古力底或者咖啡基底,一定系冻饮既。我地拣左朱古力底同哆啦A梦图画。杯朱古力一送上,我个心真系即刻兴奋升级,幅“画”真系好好好正,色彩缤纷,无数既彩色花仔上面有大雄同哆啦A梦戴住竹蜻蜓系度飞,连我呢个大人都钟意,肯定小朋友见到实会发癫!摆到最后我先舍得破坏呢杯饮品,上层主要系奶,下层系冻朱古力,好滑好滑,好好饮!
意式提拉米苏 $68 另加一
意式提拉米苏
甜品胃作怪,忍唔住喺主餐牌叫左个主厨推荐既甜品黎share。呢个意式提拉米苏大大个,由四条长长既lady finger加上好多香滑忌廉同朱古力粉组成,上面有少少饼碎增添口感,仲有一块香橙干。呢个意式提拉米苏几创新,酒味唔重,而湿润度比一般提拉米苏低,所以更加似一个蛋糕。味道偏向以香滑忌廉同朱古力粉为主,但完全唔会过甜。点黎做一个简单庆祝蛋糕都唔错。
意式提拉米苏
值得一提系所有既菜式都好精致,亦加左食用花,打卡一流!今餐食得好开心,装修著重艺术感,座位舒适,而食物质素比之前有进步,期待下次再黎朝圣!