2023-06-26
朋友见到间铺咁多正评就去试下,我地去呢晚唔多人,长期所有枱都无一半满。而我就一袋二袋咁入去,两个人就坐两人枱好正常既,但是我真系系佢间铺揾唔到地方放袋,咁就开始时放地下算我同朋友每人叫左个火车头,因为香港既越南粉无粿条,所以我多数叫金边粉(因为个质感算系最似)但是佢竟然只系得河粉同埋蒙粉而到火车头到,系好热既,但是唔知系咪班侍应姐姐怕冻,开冷气唔够,食落就觉得有环境有啲热,跟住全场都系鱼露味唔散。火车头系好多𩠌呀,但是啲肉鞋到呢,鸡丝同埋牛肉都系一极度鞋,蒙粉又散收收,结果啲鞋既肉真系唔食算,废事糟质自己个肚野食己经唔好食,我见佢地啲枱唔满,咁我就将个袋放响佢隔离张枱度,跟住啲两个人入黎,成日都推介坐呢张枱。其实我都见到入黎既有两个都系一袋二袋架,佢想坐四人枱,要人地搞左好耐先比人坐,班侍应真系唔知自己地方无地方可以放袋既咩?呢间野又唔系好食,啲侍应又唔识做,大热天时开唔够冷气,一定一定一定唔会再去