2024-10-04
今日lunch食完热气嘢,夜晚就想食返清淡啲,嚟到石门见到有乐园鱼蛋粉,价钱经济实惠,就帮衬佢啦。.我哋每人叫一碗粉,再加一碟菜share,份量啱啱好。.我哋本身想食主打嘅鱼蛋同崩沙腩,可惜都卖晒了🥲 咁我就叫了双拼 — 韭菜饺 + 墨鱼春卷河粉;老公就叫了五香牛杂河粉。另外加碟腐乳通菜。.呢度啲河粉系窄身,几弹牙;汤底都唔错,几好饮,唔系落味精死咸嘅味道。.🥢韭菜饺 皮好滑,馅料都多,估唔到有大大粒虾喺入面,有惊喜。一碗有4大粒韭菜饺 ,份量都算多。.🥢墨鱼春卷外表似鲜竹卷嘅皮,馅料有粟米及墨鱼肉,都几滑几好食。.🥢牛杂有牛肚、牛膀、牛肺、牛肠,全部都煮到好入味。牛肚同牛肠都好爽口;牛肺、牛膀都够淋。份量都唔少,真系食得好满足。.🥢腐乳通菜几欣赏佢茎同叶份量都俾得几平均,淋度煮到啱啱好,淋得嚟啲茎仲有少少爽口。.上菜速度好快,楼面服务态度都唔差。粉面大大碗好够饱!真系平靓正之选👍🏻 下次要再嚟试吓鱼蛋同崩沙腩先😋
我哋每人叫一碗粉,再加一碟菜share,份量啱啱好。
另外加碟腐乳通菜。
🥢韭菜饺
皮好滑,馅料都多,估唔到有大大粒虾喺入面,有惊喜。
一碗有4大粒韭菜饺 ,份量都算多。
🥢墨鱼春卷
外表似鲜竹卷嘅皮,馅料有粟米及墨鱼肉,都几滑几好食。
🥢牛杂
🥢腐乳通菜