2017-05-10
今日咁啱胃痛,想食啲暖暖嘅汤面,刚好系雅兰中心楼下,就揾到佢啦!本身个胃已经唔舒服,一开始等位时等咗5-10分钟到无人理,搞到我有少少唔耐烦,好彩等咗10几分钟就入座。我同男朋友仔都一样叫咗牛肉乌冬,男朋友果碗多只温泉蛋。一拎碗乌冬过来时,我同男朋友仔都『哗』咗一声,因为个碗真系好巨型!完全无expect过咁大碗,未食都觉得正呀!佢比我只匙羹都好强劲,十足汤壳咁大呀!痴线架,好夸张!味道正常啦,未有好大惊喜,但个卖相真系非常吸引。我哋又每人叫咗个茶碗蒸,系我嘅至爱,蒸蛋滑捋捋好好味。我哋分别叫咗一个普通同一个珍宝,结果珍宝系多一只虾同大碗少少。食完碗热乌冬同茶碗蒸,个胃都舒服返啲啦。大大碗乌冬的确系吸引嘅,但系人手唔够成日要等攞位等落单等上菜等埋单。其实佢仲有啲几抵食嘅套餐,例如乌冬加寿司丼再加茶碗蒸都系$155。比著平时,我同朋友一齐叫一个套餐都够食啦。会考虑下次再试下!