2023-03-08
月乔正宗越南汤粉 (柏树街)📍旺角柏树街4号地舖餐厅位于太子,系太子地铁站C2出口大约行2-3分钟就到啦~今日平日夜晚八点钟黎到,估唔到餐厅入面全Full🤣好多人,重有人系餐厅外面等紧外卖添~店员姐姐好有礼貌,见到佢好有笑容,好友善,间中重会见到佢同d街坊倾下计😆果然系一间好亲民嘅餐厅👍👍餐厅系用QR CODE自助落单,十分方便🤭今次我地order左👇招牌生牛肉汤粉($56)+ 热柚子蜜(+$2) $58份量好大碗,一上枱嘅时候d牛肉会有少少红🐮,浸左落汤一阵就刚刚好👍牛肉好嫩滑,好香,牛骨汤底好浓,汤吸收左牛嘅味道,加埋越式香料,配埋芽菜增加口感,真心十分推荐👍香烤猪扒捞檬 ($47)+ 椰汁红豆冰(+$9) $56又系一样~好大碗,猪排切开细细块,烤香左后脆卜卜,好好食😆又唔会好干身,我数过🐖有成11-12件,份量真系好多👍👍檬粉上面有青瓜丝🥒花生碎🥜炸蒜🧄,檬汁酸酸甜甜,可以按照自己口味黎落🤩令人觉得好开胃,好好食😋椰汁红豆冰入面有好多红豆,差不多有成半杯,椰汁甜甜地,配越南菜真系好正❤️十分推荐🥤札肉青木瓜沙律 $42好似成坐山咁高🤣🤣有青木瓜丝、红萝卜丝、札肉丝、花生粒、九层塔
📍旺角柏树街4号地舖
餐厅位于太子,系太子地铁站C2出口大约行2-3分钟就到啦~
餐厅系用QR CODE自助落单,十分方便🤭
今次我地order左👇
招牌生牛肉汤粉($56)+ 热柚子蜜(+$2) $58
香烤猪扒捞檬 ($47)+ 椰汁红豆冰(+$9) $56
札肉青木瓜沙律 $42
好似成坐山咁高🤣🤣有青木瓜丝、红萝卜丝、札肉丝、花生粒、九层塔叶同炸蒜,食落爽口,酸酸辣辣,系一个好Fresh嘅前菜,即刻开胃晒~👍
整体黎讲,餐厅位置方便,坐得舒适,食物全部都大大份,食左咁多都系$156,价钱好抵食👍又食得好饱😋😋真心推介🤭已bookmark,一定会再黎食🤩