2018-06-01
同朋友食饭想吃d地道d既港式野,又想有d特色,又要有质素既保证,非位于大角咀既车品品莫属😎 位置系比较吊脚唔方便,不过真系撘的士黎食都要🤩店内位置唔多,唔比撘枱,多人时要齐人先比入。车品品并非一般车仔面舖,除左招牌车仔面外仲有好多特色捞面,而且全部都系用高级食材例如花胶、鹅肝做汁底或配料👍🏻👍🏻招徕大杂面 大大碗咩都有😍😍 两个人share可以试晒d𩠌☺️猪大肠用瑞士汁炆到好入味好林👍🏻萝卜甜到一个点真系好甜🤤 仲要完全无渣🥕牛柏叶好爽口感很好仲有猪红豆卜红肠芝士鱼蛋墨鱼等等等等面底加左$24要虾子面,好香好好咬口💯汤底系腩汁偏甜跟左碗咖哩汁比你自己倒落去,咖哩汁都几辣,同腩汁好match👍🏻品品八喜捞 望落平平无奇又无𩠌好似好dry 实质唔嗌你走宝用火炉烘住上枱老板娘即时帮你捞同烧加入左大量鱼松、葱、黑白芝麻完全无鸡粉味精好够味好香加上面既质感好好食到底个层d面㶶㶶地脆身简直系一流🤤黑柏叶 (麻味) 好爽脆口感好好份量偏少调味一般罗汉果桂圆茶 $24足料足料足料🙌🏻原个罗汉果摆落个杯到真系第一次见😳饮到尾好浓罗汉果味谂住拎起佢老板娘叫住我叫我咪拎起话加水可以继续饮多几杯😂 仲话要比只外
店内位置唔多,唔比撘枱,多人时要齐人先比入。
招徕大杂面
望落平平无奇又无𩠌好似好dry
实质唔嗌你走宝
用火炉烘住上枱
老板娘即时帮你捞同烧
加入左大量鱼松、葱、黑白芝麻
完全无鸡粉味精
好够味好香加上面既质感好好
食到底个层d面㶶㶶地脆身简直系一流🤤
黑柏叶 (麻味)
好爽脆口感好好
份量偏少
调味一般
罗汉果桂圆茶 $24
足料足料足料🙌🏻
原个罗汉果摆落个杯到真系第一次见😳
饮到尾好浓罗汉果味谂住拎起佢
老板娘叫住我叫我咪拎起话加水可以继续饮多几杯😂 仲话要比只外卖杯我装翻屋企继续饮🤣
土耳其无花果奶油雪糕 $40
新鲜手打奶油雪糕
无睇错,系全人手打不用机器
雪糕好滑好重奶油味
无花果令雪糕感觉fresh左无咁腻