2019-11-25
今日去开深水埗,时间已经唔早,喺福荣街揾嘢食先,行过见到就决定试下呢间江南濑粉。入到去见环境尚算宽敞,唔算逼夹,感觉整洁。睇完menu决定要碗三𩠌濑粉加多个小食。🥢 清汤濑粉配三𩠌:柱侯牛腩、凤城水饺、鱼肉春卷好大碗,啲𩠌完全遮住咗啲濑粉。花生、芝麻、葱花放喺羹上,可随个人喜好加入粉入面食。首先饮一啖汤,虽然系清汤,但都几鲜甜,唔似有味精,因为之后冇觉得口渴。碗粉入面仲有啲韭菜同芽菜,非常丰富!濑粉系呢间舖嘅主打,佢嘅濑粉完全唔同平时食过嘅濑粉,佢系比较粗嘅,食落系好滑同埋好有咬口,烟烟韧韧,而且仲有米味,好食!牛腩好大旧、好多,煮得好淋,而且好入味,非常出色,推介!水饺都系必食推介,超大只、超足料,食到入面有虾、肉、木耳等等,好新鲜,赞!鱼肉春卷有两条,食落有鱼味、有咬口,唔错。🥢 酥炸鲜虾云吞有6粒咁多。炸到金黄色,睇见都吸引。咬落超脆,热辣辣,入面好多虾,好足料,好正!2:30pm之后仲送送热饮或者豆浆添,要左杯热菜蜜,抵😆本店十大必食,今次试咗4款,食到超级饱,下次有机会会再试下其他~👍🏻
入到去见环境尚算宽敞,唔算逼夹,感觉整洁。
睇完menu决定要碗三𩠌濑粉加多个小食。
🥢 清汤濑粉配三𩠌:柱侯牛腩、凤城水饺、鱼肉春卷
牛腩好大旧、好多,煮得好淋,而且好入味,非常出色,推介!
鱼肉春卷有两条,食落有鱼味、有咬口,唔错。
🥢 酥炸鲜虾云吞
2:30pm之后仲送送热饮或者豆浆添,要左杯热菜蜜,抵😆