2024-03-21
今日嚟到荃湾广场,本身未有idea晚餐食咩好😂经过门口厨柜见啲甜品好似几吸引😍睇吓menu先发现原来系食泰菜🥘再睇到个色彩缤纷嘅甜品同饮品menu🤤我𠮶心已经跟咗入去啦😚今次好可惜蒜蓉包一早已经卖晒🥹如果唔系会想试吓佢嘅咖喱🍛🍞焦糖嘉年华丹麦口吐司 ($88)话咗因为佢嘅甜品先食😆就算食得几饱都要叫🤣我哋仲要拣咗个最饱肚嘅🫣因为焦糖爆谷真系太吸引🤩切开先发现原来真系原旧多士😬最初仲以为似某大连锁店咁系脆脆多士粒😅吐司烘过,微微温暖,内𥚃都几香几软熟😌不过外皮真系太厚太硬,食落有啲干😥下次可能试吓食冰会好啲😂🥘冬阴功海鲜汤 ($88) 见到四位用嘅冬阴功系虹吸式劲打卡🤩可惜得两个人只能叫2人份🫢点知原来2人份都咁大煲😱平时呢个分量4个人分都够哂😂海鲜都好多,酸酸辣辣🌶️又惹味又开胃😋🦐曼谷醉猫炒金边粉 ($128) 见到咁多虾真系好吸睛🤩🤩虾肉爽弹👍🏻金边粉烟靭有口感,炒得够干身,唔会痴埋一团😌甜甜酸酸好开胃😋🥬马拉盏炒时菜 ($72) 睇嚟呢度咩都系大大碟😆呢个价咁大碟菜真系几抵食👍🏻通菜新鲜,马拉盏惹味😋
今次好可惜蒜蓉包一早已经卖晒🥹如果唔系会想试吓佢嘅咖喱🍛
🍞焦糖嘉年华丹麦口吐司 ($88)
🥘冬阴功海鲜汤 ($88)
🦐曼谷醉猫炒金边粉 ($128)
🥬马拉盏炒时菜 ($72)