2020-08-13 680 浏览
又到Lunch time, 想每日来点不一样的今日食水饺米线, 见佢款式都几多, 咁我地就叫左鲜肉白菜饺同鲜肉香菇粟米饺, 仲叫左杯豆浆, 先讲下汤底, 因为我地都唔食得辣就叫左花胶淮山猪骨汤底, 第一件事就系试啖个汤先, 个汤真系好香浓嘅淮山同猪骨味, 好鲜甜, 不过花胶就唔觉有但我觉得食完真系可以饮埋啲汤而且一啲味精感觉都无仲有每碗都有5大粒嘅水饺, 差啲连匙羹都装唔落先讲讲白菜饺, 本人就觉得白菜好足料猪肉就略为少左啲, 皮唔会太厚或太薄, 因为咁大只黎讲仲要好薄皮一定会好易爆, 另外香菇粟米饺我就觉得菇少左啲, 粟米略嫌硬左啲, 如果可以蒸一蒸先再包可能口感会好啲, 味道觉得岩岩好唔会太咸再饮啖有带甜嘅汤真系食完一啖再一啖, 同埋上海面都几弹牙, 虽然外卖返到去都可能会吸哂啲水, 不过我个人仲可接受唔会淋哂个种, 而且本人好钟意佢嘅辣酱更加’野‘味, 另外豆浆唔知系咪佢地自家制架呢, 真系有啲过甜, 饮到底都饮唔哂不过整体会再帮衬可以再试下佢嘅其他款式
又到Lunch time, 想每日来点不一样的
但我觉得食完真系可以饮埋啲汤而且一啲味精感觉都无
仲有每碗都有5大粒嘅水饺, 差啲连匙羹都装唔落
不过整体会再帮衬可以再试下佢嘅其他款式
鲜肉香菇粟米饺
鲜肉香菇粟米饺
豆浆
10 分钟 (外卖自取)
午餐