2024-03-20
之前住九龙城时食过佢嘅芋泥奶冻吐司(限量)好好食....成日都心念念想再吃今晚食自己, 所以有时间特意走来买外卖回家吃舖头正正是对住九意龙城广场, 出面就有去九龙塘嘅小巴站, 好方便因为中午食咗好多甜野, 所以想点份咸嘅吐司, 同埋都可以试下新野所以点咗芋泥肉松吐司ORDER咗3样野, 因为唔知几时先有机会再嚟等待时间都系10分钟内, 都快芋泥肉松吐司, 望落都肥厚同好多肉松呀芋圆大满足, 有自家制嘅手作芋泥, 三色芋圆同仙草, 真系一次过满足哂几个愿望青柠蜂蜜特饮, 好想饮D解渴嘅冻饮, 咸咸酸酸甜甜, 真系好解渴, 又大杯....d酸甜咸度系啱啱好, 拎到手后我都chur咗1/3第一次试佢地嘅芋圆, 比我想像中大碗, 连芋圆都好大粒, 一碗入面大约有12-13粒, 好多料, 好crazy呀!除咗大粒芋圆外, 仲有好大旧仙草和芋泥, 好彩最后男友返嚟留比佢宵夜佢嘅芋泥入面间中会食到很微细嘅芋头粒, 微甜, 好滑汤底系香芋汁, 都有芋头粒在内, 而且仲带点椰味芋买系平时食开的大一倍, 真系好饱肚, 仲要我食咗吐司先食芋圆唔知系咪大粒咗D, 感觉唔够烟韧, 但又不会是全粒是粉囤的不良口感
今晚食自己, 所以有时间特意走来买外卖回家吃
舖头正正是对住九意龙城广场, 出面就有去九龙塘嘅小巴站, 好方便 因为中午食咗好多甜野, 所以想点份咸嘅吐司, 同埋都可以试下新野
所以点咗芋泥肉松吐司 ORDER咗3样野, 因为唔知几时先有机会再嚟
等待时间都系10分钟内, 都快
芋泥肉松吐司, 望落都肥厚同好多肉松呀
拎到手后我都chur咗1/3 第一次试佢地嘅芋圆, 比我想像中大碗, 连芋圆都好大粒,
一碗入面大约有12-13粒, 好多料, 好crazy呀!
除咗大粒芋圆外, 仲有好大旧仙草和芋泥, 好彩最后男友返嚟留比佢宵夜 佢嘅芋泥入面间中会食到很微细嘅芋头粒, 微甜, 好滑
汤底系香芋汁, 都有芋头粒在内, 而且仲带点椰味 芋买系平时食开的大一倍, 真系好饱肚, 仲要我食咗吐司先食芋圆
佢嘅吐司都依然好味, 睇得出系好多馅, 唔系净系中间架
肉松+微甜嘅香滑芋泥, 咸咸甜甜很滋味
食到好入都有满满嘅馅, 而且吐司是烘培过, 所以味道更香
我想即食会有微脆的口感 (因为我外卖回家, 隔了一小时后才吃)
吐司真系超推介