2019-01-23
相信大家经过旺角都有听过,有个貌似印度人会喺街度突然向途人大叫”正宗印度咖哩”吓亲人呢个故事。当然,依家就无再咁做啦,其实都只系餐厅既其中一种宣传手法。今晚放工经过,本来想去食茶餐厅,最后见到呢间咖哩,我同老公又好耐无食印度咖哩,所以就决定入去试下。餐厅环境就唔算好好,但都叫望落干干净净,时间大概夜晚7晚左右,都有好多位,有唔少系游客。由于老公唔食牛,所以我地好快就拣左二人餐,咖哩就要鸡同羊,饭方面我就加左$27转印度米。等左一阵就有第一碟印度烤鸡到啦!相信食过印度菜既你都唔会陌生唔知系因为我地都有少少饿定点,我地都觉得好好味,鸡肉唔会好干好柴,仲几香tim!系有少少惊喜第二碟就系咖哩鸡啦,呢样就普普通通啦,无咩特别,但系鸡同薯仔都煮得好入味,分量都唔算好多,两个人share会啱啱好。第三碟就系咖哩羊啦呢样好好味,都系惊喜之选,好明显系同咖哩鸡用两种唔同既咖哩,呢碟更加有咖哩香味同埋无咁港式羊肉都唔会好膻,好淋,又易入口,唔错顺带一提,我地两碟咖哩都叫中辣,但就唔算好辣,下次可以挑战大辣!跟餐既仲有薄饼同饭,饭我地转左印度米。薄饼唔算特别,少少热,唔系好脆身。但系印度米就唔错,可能因为
跟餐既仲有薄饼同饭,饭我地转左印度米。薄饼唔算特别,少少热,唔系好脆身。但系印度米就唔错,可能因为我本身好钟意食细粒既米,所以觉得好好食,配咖哩一流应该都有下次既😂