2016-01-06
终于来食到大大镬,第一次食辣炒鸡是在韩国的春村辣炒鸡。真系辣到无得输,好正!大大镬可以话系头几个将辣炒鸡文化传入香港的代表。当日和男朋友星期日六点半去到,不用等,但见在场很多人都要book位的。如果担心都建议早少少打去BOOK左位先!点了芝士鸡的,二人份量睇落真系好多! 有几碟配菜但因为太饿已经食左, 大既都系枝豆, 薯仔沙津同泡菜。男朋友表示十分喜欢有大量的芝士。鸡的辣度有普通小中大辣拣,如果唔太钟意食辣可以拣普通。Oppa店员十分亲切,专业地炒呀炒,到最后就会喷火, 虽然会比佢吓亲, 但至o岩影相。芝士拉丝力甚强。当切件的无骨鸡块点上浓浓的芝士真心正,辣辣地又几香口, 加埋劲多配菜,尤其系蕃薯,都几饱架!另外韩式的辣我觉得几o岩香港人食, 因为食完都唔会话好难顶, 仲有D甜甜地!本身想点多个炒饭, 不过侍应姐姐话惊我地食唔完, 好在最后都冇叫到。至于唯一的伏点,就系唔好叫乌冬 ($20),因为炒完无乜味,加上仲有少少雪味, 有少少怪。炒辣鸡系要配拉面的。而且见其他枱的客人点炒饭,oppa是会弄心心型,so sweet!
男朋友表示十分喜欢有大量的芝士。鸡的辣度有普通小中大辣拣,
虽然会比佢吓亲, 但至o岩影相。 芝士拉丝力甚强。当切件的无骨鸡块点上浓浓的芝士真心正,辣辣地又几香口,
加埋劲多配菜,尤其系蕃薯,都几饱架!