2023-06-27
要讲到全港最正嘅鸡翼店,一定系鸡翼山,佢有几间分店,而最方便我就系呢间系裕民坊嘅鸡翼山啦!佢d鸡翼真系超正,经过都会嗅到好香嘅味道,而且系即叫即整,所以出品系最正啊,热辣辣的,我今次拣左佢no. 1嘅文青玫瑰鸡翼同西柠甜酸鸡翼!2款都好好味。要等一阵,因为都几好生意,我见有人系手机一早下单的,比较方便,不过大多人都乖乖等美食,出品后旁边有个位,比你即食都得,我都忍吾住食左2只先走。文青玫瑰鸡翼,好味,外皮甜甜地煎得香脆又有玫瑰外卖好靓,佢嘅鸡翼系大大只,完成有质素!咬入去肉汁保留,又冇雪味,太正了!至于西柠甜酸鸡翼,系我喜欢的口味,因为都比较喜欢甜酸嘅野食,不过吾算酸,有少少柠皮,就算食落都几夹,几清新,外卖都系好靓,美味。佢仲有饮品的,点了乌龙果茶,中和返,夏天饮又清爽解腻,舒服。