2015-05-19
今日放工冇煮饭, 又唔到去快餐店, 想坐得舒舒服服, 于是两口子到左东海食晚饭, 去到唔洗等位即刻入坐。因为得两个人, 所以唔可以叫太多𩠌, 打开餐牌见到有个小食『蜜汁烧鳝』, 好耐冇食鳝,所以即刻点呢个小食, 另有个孖宝豉椒蛏子 + 脆皮烧鹅,配搭几好有海鲜又有肉, 最后叫埋个啫啫虾酱唐生菜, 4个𩠌应该都会食得好饱喇~~『蜜汁烧鳝』果然冇令我失望, 外脆内滑, 甜味啱啱好,正!!!『豉椒蛏子』好大只啊!!又够爽, 豉椒味刚刚好!!『脆皮烧鹅』肉质都好淋, 而且仲热辣辣!!『啫啫虾酱唐生菜』一上枱炸炸声, 好香, 但食到尾个煲底太多水, 呢个系有少少败笔最后侍应仲主动话送甜品, 有红豆沙&木瓜糖水两款, 我哋点左红豆沙, 唔系好甜, 啱晒我!!埋单主餐牌有8折,另外仲有2张优惠卡送, 中左2罐啤酒及$25现金卷, 可以下次用!!
『豉椒蛏子』好大只啊!!又够爽, 豉椒味刚刚好!!
『脆皮烧鹅』肉质都好淋, 而且仲热辣辣!!