2018-06-26
Blue Monday again?? Times for good food to end this sad day heheee 见到人地成日都post有个好大个既蓝色海鲜袋,一路都想试,终于今日的起心肝同同事黎试🧚🏻♀️餐厅夜晚分两轮,第一轮系6:30-8:30,第二轮系8:30-10:30,好surprise我地6点9去到都full左😨 好在打左黎book枱🤨 每枱都一定会嗌海鲜拼盘,有8款海鲜比你选择。Seafood Platter A + Lobster🐙🦀🐚🥔🌽🥓🦐 $398+$358海鲜福袋咩都有d😂 seafood platter上枱时会先比大家影张相,店员再张汁同海鲜系个袋到捽捽捽捽捽。我地拣长脚蟹、翡翠螺同八爪鱼仔,再追加左一只龙虾☺️🦀原只长脚蟹斩半😍 肉质鲜甜,蟹肉比较塑汁,沾上柠檬牛油汁更能带出鲜味🐚翡翠螺好大粒😳 肉质爽口弹牙好好咬🐙八爪鱼仔大只到一个点系平时食开既2倍😑 size虽大,但肉质偏韧比较难咬,本身肉质唔易吸住d汁导致唔够味Platter本身已l亦配有薯仔、粟米同德国肠🥔🌽 所以唔怕唔够饱汁方面拣左唔辣既柠檬牛油味🍋,个汁好浓缩好浓牛油味,柠
每枱都一定会嗌海鲜拼盘,有8款海鲜比你选择。
Seafood platter A
我地拣长脚蟹、翡翠螺同八爪鱼仔,再追加左一只龙虾☺️
🐚翡翠螺好大粒😳 肉质爽口弹牙好好咬
汁方面拣左唔辣既柠檬牛油味🍋,个汁好浓缩好浓牛油味,柠檬酸酸地令成个platter无咁腻☺️
Seafood platter A
🦐龙虾有两只手掌咁大😳好新鲜好好食🤤 虾头既蟹膏香浓到不得了🤤🤤🤤 肉质弹牙鲜味👍🏻👍🏻
Lobster
大部份海鲜要剁壳,好易会弹到一身都系汁,餐厅好贴心地提供围裙比客人☺️
Order左两只Gillardeau,唔算大只,味道尚算鲜甜还可以,不过食蚝唔建议系到食。
Gillardeau oyster
用好多烟肉包住旧好大既大啡茹😍 啡菇super juicy,仲有软心拉丝芝士,好香好野味。
Portabella bomb
Truffle fries就相对地普通d,虽然话系用松露油炸,个松露味唔出。薯条炸得好脆摆左一阵都仲脆。
Truffle fries
由于嗌左龙虾既关系,价钱会比较贵,不过龙虾又真系好好食㖞👉🏻👈🏻 所以大家要取舍下啦😛 多人share就可以试多d同平d。都建议起码三至四人黎食会开心d☺️