2019-01-23 28 浏览
今日同女朋友食lunch,佢话好耐无食拉面,咁岩我地经过霸吗门口,见到最近期间限定既龙虾拉面,我地好想入去试下啦!龙虾我好钟意,见到咁霸气有原只龙虾拉面就叫左啦!加拿大原只龙虾,大大只霸气上枱,揭开龙虾,见到满满蟹籽,龙虾好大只,龙虾肉质好弹牙好鲜甜,完全唔系平货货色,食食下仲见到龙虾膏呀!汤底超级惊喜,浓郁龙虾汤底,入口虾味重又唔会腥,浓厚虾汤好滋味!溏心蛋流心度非常高,蛋味香浓入味,食到酱油香!拉面弹牙挂汤力好高,一口汤一口拉面,非常满足!女朋友叫左佢最爱既鸡白汤鸡叉烧拉面,鸡肉厚切够肥美,肉质非常滑溜鲜嫩,鸡肉味甜,溏心蛋同样地高水准,鸡白汤香甜清香,比虾汤清淡,但不失浓香鸡汤味!羽根饺子是必点,饺子蒸得香脆中间馅料好丰富,一口一件好滋味呀!